Közélet

Fidesz: a pedagógusok számíthatnak a kormány támogatására

Fidesz: a pedagógusok számíthatnak a kormány támogatására

2017. október 5., csütörtök
Fidesz: a pedagógusok számíthatnak a kormány támogatására

Ma a létbizonytalanság helyett kiszámíthatóság jellemzi az oktatást, a pedagógusok biztosak lehetnek abban, hogy számíthatnak a kormány támogatására - emelte ki Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő csütörtök délután a pedagógusok világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus kifejtette: a jövő generációját, a gyermekeket a pedagógusok nevelik, oktatják, ezért kiemelten foglalkozni kell azzal, hogy ne csak erkölcsileg, hanem anyagilag is megbecsüljék őket. Ezt szolgálja többek között a pedagógus életpálya és az ahhoz kapcsolódó béremelések is. "Sajnos a pedagógusok helyzete nem volt mindig ilyen" - fogalmazott

Dunai Mónika

, hozzátéve: a 2010 előtti időszakban a baloldali kormányok nem becsülték meg a pedagógusokat sem erkölcsileg, sem anyagilag. "A baloldali kormányzás alatt mindig csak kihasználták és átverték a pedagógusokat" - jegyezte meg a fideszes politikus, kifejtve: egy teljes havi bért elvettek a pedagógusoktól, folyamatosan csökkentették, kivonták az oktatásra szánt pénzeket. A sorozatos pénzelvonások miatt iskolák százait zárták be, s pedagógusok ezreit tették az utcára. A kormánypárti politikus kitért arra is, hogy a parlamenti padsorokban most is ott ülnek, akik korábban megszavazták, hogy elvegyenek egyhavi bért a pedagógusoktól. Példaként említette a DK-s

Gyurcsány Ferencet

és

Vadai Ágnest

, valamint a szocialisták közül

Gőgös Zoltánt, Gúr Nándort, Hiller Istvánt

. Dunai Mónika szerint a "baloldalon azóta sem változott semmi", ezért mindegy, hogy most mit ígérget a baloldal a pedagógusoknak, ezek "csak reménytelen helyzetben lévő pártok kétségbeesett ígérgetései". Dunai Mónika felhívta úgy vélte, hogy ha az ellenzéken múlna, most sem lenne több pénz oktatásra: nem lenne pedagógusbér-emelés, nem lennének iskolafejlesztések sem. Ugyanis - mint megjegyezte - az ellenzéki pártok Gyurcsány Ferenctől a szocialistákon át a Jobbikig azt sem szavazták meg, hogy jövőre 572 milliárd forinttal többet adjanak az oktatásra, mint amennyi az "utolsó szocialista költségvetésben" volt. A Fidesz 2010 óta folyamatosan pótolja az oktatásba a szocialista kormányzatok által kiszivattyúzott pénzeket: a bérek 2013 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedtek, az állam felelősséget vállal az iskolák fenntartásáért, tornatermeket, uszodákat építenek. Több mint félezer településen iskolákat fejlesztenek, új iskolákat építenek - sorolta Dunai Mónika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.