Fidesz: a nyugdíjasok nem számíthatnak az ellenzékre

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz-KDNP szerint a nyugdíjasok nem számíthatnak az ellenzékre, mert amikor ők kormányoztak, akkor elvettek egyhavi nyugdíjat és emelték a rezsidíjakat.

Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő a kormányzó pártok nevében szombaton sajtótájékoztatón azt mondta, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták amellett, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat, hagyták, hogy a juttatás elértéktelenedjen, emellett nem fizettek prémiumot, háromszorosára emelték a gáz árát, és vizitdíjat is akartak fizettetni velük – sorolta.

A Jobbik pedig – mondta Hollik István – csak sértegetni tudja a nyugdíjasokat: Vona Gábor a remegő kezükön gúnyolódott, Volner János frakcióvezető pedig egy elhunyt nyugdíjason gúnyolódott.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány hetedik éve megőrzi és emeli a nyugdíjak értékét és idén először prémiumot is fizet – jelentette ki. Ennek oka az, hogy a gazdaság jó teljesítményéből a nyugdíjasoknak és részesülnie kell. A prémium a nyugdíj-kiegészítéssel együtt novemberben érkezik meg, ezek együttes összege átlagnyugdíj esetében 24 ezer forint – mondta a kormánypárti politikus.

A Magyar Idők szombaton azt írta, hogy információk szerint a Helsinki Bizottság a nemzeti konzultációs kérdőívek bezúzását és a konzultáció honlapjának lekapcsolását is követeli személyi jogainak megsértése miatt. Hollik István a hírre reagálva alaptalannak nevezte a beadványt és felháborítónak azt, hogy a szervezet jogi trükkökkel próbálja megállítani a konzultációt. Hozzátette: a Soros György üzletember által támogatott szervezetek mindent megtesznek, hogy a magyarok ne mondhassák el a véleményüket, de aki a konzultációt támadja, az a demokrácia egyik alapértékét támadja.

Előző sztori

MSZP: az emberek egészsége is a választás tétje

Következő sztori

FM: sikeres volt a nyúlhúsfogyasztás növelésére indított kampány