Elismeréseket vehettek át a Csongrád megyei rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője október 20-án – írja a police.hu.

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a hivatali szakterületen végzett kimagasló színvonalú munkája és több mint három évtizedes rendőri szolgálata elismeréseként rendőrségi főtanácsosi címet adományozott Kósa András rendőr alezredes, rendőrségi tanácsosnak, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság titkársági alosztályvezetőjének.

Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány több mint két évtizedes példás szolgálatteljesítése és a határrendészeti szakterületen elért eredményei elismeréseként ajándékutalványban részesítette Vígh Tibor címzetes rendőr főtörzszászlóst, a Nagylak Határrendészeti Kirendeltség főhatárrendészét.

Lukács János rendőr dandártábornok, Csongrád megye rendőrfőkapitánya a Szegedi Evangélikus Gyülekezet és a főkapitányság közötti együttműködés területén végzett kimagasló tevékenységéért Kossuth-kard átadásával fejezte ki elismerését, ifjabb Cserháti Sándornak, a gyülekezet lelkészének. A főkapitány ezt követően az állomány tagjai közül további 56 főt részesített elismerésben.

Az ünnepségen a megjelent történelmi egyházak a rendőrség munkája iránti elismerésük kifejezésére szalagot adományoztak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, melyek a csapatzászlón kaptak helyet. A Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László püspök, a Csongrádi Református Egyházmegye részéről Baráth Gábor egyházmegyei főgondnok, a Déli Evangélikus Egyházkerület részéről Cserháti Sándor lelkész, míg a Szegedi Baptista Egyház részéről Balogh Barnabás lelkész helyezte el a szalagot.

Előző sztori

Bordány hős fiú képében őrzi az ’56-os forradalom emlékét+ FOTÓK

Következő sztori

Dióhéj egérke és levélke ékszerek a Móra-múzeum játszóházában