Közélet

Elengedték a londoni gázolásos balesetet okozó sofőrt

Elengedték a londoni gázolásos balesetet okozó sofőrt

2017. október 8., vasárnap
Elengedték a londoni gázolásos balesetet okozó sofőrt

Szabadlábon védekezhet a szombati londoni gázolásos tömegbaleset okozója. A Scotland Yard vasárnap bejelentette, hogy elengedték a gépkocsi 47 éves vezetőjét, de a vizsgálat folytatódik ellene.

A londoni rendőrség megerősítette, hogy a Természettudományi Múzeum melletti incidens nem terrorcselekmény, hanem egyértelműen közlekedési baleset volt. A vasárnapi rendőrségi közlemény szerint a kórházba vitt kilenc sérült között volt a balesetet okozó fekete Toyota Prius sofőrje is. A gázolásban tizenegyen sérültek meg, de senki sem súlyosan. A Scotland Yard beszámolója szerint a kórházba került sérültek többségét vasárnapra már hazaengedték. A gépkocsi vezetőjét a kórházból egy észak-londoni rendőrőrsre vitték, de már elengedték, a vizsgálat viszont folytatódik ellene.

Darren Case

, a Scotland Yard közlekedésrendészeti parancsnokságának vezető vizsgálótisztje vasárnapi közleményében leszögezte: a baleset helyszíne és a megsérült gyalogosok nagy száma miatt teljes mértékben érthető az incidens által okozott riadalom és aggodalom. A vizsgálat ugyanakkor egyértelművé tette, hogy az ügynek nincs köze a terrorizmushoz - jelentette ki. A baleset szombaton késő délután, London egyik leglátogatottabb turistacélpontjánál, a South Kensington kerület múzeumi negyedében történt, ahol a Toyota fordulás közben felhajtott a gyalogosokkal zsúfolt járdára, miközben két másik járművel is ütközött. A kocsi vezetőjét járókelők a földre teperték, majd átadták a környéket pillanatok alatt ellepő fegyveres rendőri egységeknek. Az incidens után egy időre lezárták és kiürítették a városrészt kiszolgáló South Kensington metróállomást, a Természettudományi Múzeumot, a Tudománytörténeti Múzeumot, valamint a Viktória és Albert Múzeumot. A Scotland Yard már szombat este bejelentette, hogy az incidens nem kötődik a terrorizmushoz, a vizsgálat közlekedési baleset ügyében folyik. Március vége óta öt terrorcselekmény történt Nagy-Britanniában, közülük háromban gyalogosokat gázoltak el, tizenhárom ember halálát okozva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.