Kultúra

Dióhéj egérke és levélke ékszerek a Móra-múzeum játszóházában

Dióhéj egérke és levélke ékszerek a Móra-múzeum játszóházában

2017. október 20., péntek
Dióhéj egérke és levélke ékszerek a Móra-múzeum játszóházában

Őszi játszóházzal várják az érdeklődőket a szegedi Móra Ferenc Múzeumban október 21-én, szombaton 10 és 13 óra között. A családi programon a gyerekek és felnőttek megismerhetik a „Szöged hírös város” című néprajzi állandó kiállítást, illetve készíthetnek dióhéj egérkét, levélke ékszereket, levélképeket és hasonló kedves, őszi tárgyakat is.

Lassan beköszönt az igazi ősz Szegedre: az évszak apropóján őszi játszóházat tartanak a Móra Ferenc Múzeumban szombaton 10-től 13 óráig. A családi matinén készíthetünk dióhéj egérkét, „paprikából Jancsikát”, levélke ékszereket, levélképeket, festett leveleket és termésfigurákat is. A kézműveskedés mellett pedig a résztvevők megismerhetik a múzeum állandó néprajzi kiállításának érdekességeit. A Móra Ferenc Múzeum havonta tart családi játszóházat szombaton délelőttönként. A programok célja, hogy játékos formában ismertesse meg a múzeumi kiállításokat, hazai hagyományokat, népszokásokat a gyerekekkel a szombati ebéd előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.