Csak az adót kerülné el Soros a milliárdos adományozással

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Soros György több mint 18 milliárd dollárt (4716 milliárd forintot) utalt át a vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak, azonban a jótékonynak tűnő felajánlás mögött prózai okok húzódnak meg.

A nemzetközi oligarcha mindösszesen azért tolt át 4600 milliárd forintot az alapítványába, hogy ne kelljen adót fizetnie – írja az Origo.

A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) egyébként Soros saját családi bizniszének részei, vagyis a felületes szemlélő számára nem igazán történt más, minthogy az oligarcha az egyik zsebéből átseperte a másikba a pénzt. Az Origo szerint a pénzáramoltatás mögött egyedül az a szándék húzódik meg, hogy Soros el akarja kerülni, hogy egy közel 40 százalékos szövetségi adókulcsot, plusz egyéb illetékeket vessenek ki az offshore vagyonára.

Az amerikai kongresszus 2008-as döntése 2017. december 31-ig ad haladékot az offshore pénzek “hazahozatalának”, illetve az adók befizetésének. Ebből le lehet vonni a következtetést, hogy Sorosnak év végéig fizetnie kellene a Quantum névre hallgató befektetési alapja után, ezért sok más milliárdoshoz hasonlóan, ő is inkább az adományozást választotta, amellyel így “tisztára mossa” az adóköteles vagyonát, és megmenekül az adótól.

Előző sztori

Gyurcsány rúgatta ki Nyakót

Következő sztori

Előzze meg az influenzát! – Megérkezett az ingyenes oltóanyag a megyénkbe