Kultúra

Budapesten is bemutatkoznak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjai

Budapesten is bemutatkoznak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjai

2017. október 11., szerda
Budapesten is bemutatkoznak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjai

A 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak nyílik csoportos kiállítása pénteken Budapesten a Bartók1 Galériában - tájékoztatta a képzőművészeti seregszemlét szervező Tornyai-múzeum az MTI-t.

Az elmúlt években kialakult hagyománynak megfelelően az egyik legjelentősebb hazai képzőművészeti seregszemlén elismerést kapó alkotók egy-egy művel képviseltetik magukat a november 13-ig látható kiállításon. A Vásárhelyi Őszi Tárlatok a hazai művészeti életben betöltött kiemelt jelentőségét tükrözik a kiállításon kiosztott díjak; a vasárnapi vernisszázson húsz művésznek 21 elismerést adtak át. A tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet Keserü Ilona Kossuth-díjas, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett festőművésznek ítélte oda a zsűri. A Hódmezővásárhely városa és a Magyar Művészeti Akadémia által közösen alapított Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat Szabó Menyhért szobrászművész nyerte el. A Fiatal Festők Nívódíját Dobó Bianka grafikusművész kapta. Endre Béla Mesterdíjban Gálhidy Péter szobrász-, míg a Galyasi Miklósról elnevezett nívódíjban Horváth Roland festőművész részesült. A Magyar Művészeti Akadémia díját Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését Kotormán Norbert szobrászművész kapta. Rajtuk kívül még Basa Anikó, Czene Márta, D. Prax Ágnes, Gallov Péter, Jakatics-Szabó Veronika, Király Gábor, Nagy Attila, Pataki Tibor, Szabó Klára Petra, Szotyory László, Takáts Márton, Tayler Patrick Nicholas és Végh Júlia alkotásait láthatja a fővárosi közönség az újbudai kiállítóhelyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.