Közélet

Bakondi: a határőrizet fenntartása nemzeti érdekünk

Bakondi: a határőrizet fenntartása nemzeti érdekünk

2017. október 1., vasárnap
Bakondi: a határőrizet fenntartása nemzeti érdekünk

A határőrizet fenntartása alapvető nemzeti érdekünk - szögezte le a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György

hozzátette: bármilyen koncepció alapján akarja megvalósítani az Európai Unió emberek befogadását - akár demográfiai megfontolásból, akár munkaerő-problémák miatt - Magyarország abba nem szól bele, de tartsák tiszteletben, hogy Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni. A magyar kormány mindent megtesz a magyar emberek biztonsága érdekében - tette hozzá. A belbiztonsági főtanácsadó elmondta, a héten az Európai Bizottság egyik szóvivője sikeresnek nevezte a kvótadöntés megvalósítását, s egy új tervet is bejelentettek, amely 50 ezer ember befogadásáról szól, legális módon, elsősorban a családegyesítés megkönnyítésével. Bakondi György reagált Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnökének egy rigai egyetemen tartott előadására is. A főtanácsadó azt mondta: Frans Timmermans a lett fővárosban található közgazdasági egyetem (Stockholm School of Economics in Riga) "Soros-termében" egyetemistáknak tartott beszédében "kicsit szimbolikusan" felidézte azokat a gondolatokat is, amelyek a Soros-terv lényegét is adják. Konkrétan bírálta Magyarországos és Lengyelországot, s kijelentette nincs szükség kerítésre - mondta Bakondi György, hozzátéve: emellett kicsit ellentétes volt, hogy maga Timmermans is elismerte: van egy NATO-tanulmány, amely 2020-ig 60 millió illegális bevándorlóval számol csak Afrika térségéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.