Az ajtó monodrámával tiszteleg Szabó Magda előtt a REÖK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Havas Judit előadásában Szabó Magda Az ajtó című művét tekintheti meg a közönség a Reök Palotában október 26-án, csütörtökön.

Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából Az ajtó című monodráma című előadás várja az érdeklődőket a Reök Palotában. Előadja Havas Judit, színpadra alkalmazta Bíró Zsófia, rendező Radó Gyula.

Az alkotók az írónő és Emerenc alakját állították az előadás középpontjába; emberi kapcsolatukat és titok-világuk összeomlását. Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi Tanszékén oktat beszédkultúra-beszédművelés tárgyat, tárgyalási kommunikációt, emberismeret tárgyat, valamint stilisztikát és irodalmat. Előadóművészként más jeles mesterek mellett, Latinovits Zoltán tanítványa. Számos önálló estet állított össze, többek között Ady Endre, József Attila, Illyés Gyula, Kányádi Sándor, Kondor Béla, Kormos István, Kosztolányi Dezső, Örkény István, Tóth Árpád írásaiból. A Magyar Rádió és Televízió műsorainak rendszeres közreműködője. A Verselő, majd A vers az, amit mondani kell címmel 12 részes állandó műsort vezetett és szerkesztett a Duna Televízióban. Radnóti-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje.

Az ingyenes program az Őszi Kulturális Fesztivál részét képezi, az SZTE Kulturális Iroda szervezésében.

További részletek ITT.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a kapu előtt vannak problémái a Szeged-Grosicsnak

Default thumbnail
Következő sztori

Elfogták a Nagyfáról szökött rabot + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek