Kultúra

A Szegedi Egyetem irodalmi rovatát ünnepli a Belvárosi Mozi

A Szegedi Egyetem irodalmi rovatát ünnepli a Belvárosi Mozi

2017. október 11., szerda
A Szegedi Egyetem irodalmi rovatát ünnepli a Belvárosi Mozi

A Szegedi Egyetem irodalmi rovat fennállásának tizenötödik évfordulója alkalmából tartanak jubileumi beszélgetéssorozatot az egykori alkotókkal, szerkesztőkkel a Belvárosi Mozi Kamara Galériájában október 12-én, csütörtökön 18 órától.

A Szegedi Egyetem irodalmi rovata tizenöt évvel ezelőtt

Petró János

Rejtőzködés című versével indult útjára. A szerkesztőség kultúrtörténeti jelentőségű munkáját egy teljes évet átölelő beszélgetéssorozat keretein belül ünnepeljük meg. Az egykori alkotókkal Petró János rovatvezető beszélget. A találkozásokat, a szerkesztőségi hagyományoknak megfelelően a Belvárosi Mozi Kamaragalériájában tartják.

Az első este vendégei:

Gyukics Gábor

, költő, műfordító, a Szépírók Társasága és a Magyar Műfordítók Egyesülete tagja. A magyarországi Open Reading és a Jazzköltészeti estek meghonosítója.

Pál Sándor Attila

, Móricz Zsigmond ösztöndíjas költő, a Forrás Kiadó szerkesztője. Első kötete, a Pontozó című 2013-ban jelent meg, ezt 2017-ben a Düvő követte.

Szívós László

, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze 11 éve, több helyi zenekarban is dalszövegíró, mc, vokalista. Versei leginkább cinikus kikacsintások, rímjátékok, élcelődő fricskái az életnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.