Közélet

A parlamenthez fordult Szeviép-ügyben Szabó Bálint

A parlamenthez fordult Szeviép-ügyben Szabó Bálint

2017. október 19., csütörtök
A parlamenthez fordult Szeviép-ügyben Szabó Bálint

Több mint négyszáz Szeviép-károsult nevében nyújtott át petíciót a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője Bánki Eriknek, a parlament gazdasági bizottságának elnökének a csütörtök esti nemzeti konzultációs fórumon.

Nem várt pillanatokkal zárult

Bánki Erik

nemzeti konzultációs fóruma a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében. A lakossági kérdéseket követően ugyanis

Szabó Bálint

, a Szeviép-károsultakat képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője 433 károsult petícióját nyújtotta át a fideszes országgyűlési képviselőnek. „Örülök, hogy itt lehetőséget kaptam erre, és nem biztonsági őrök fogadtak, mint a szegedi városházán” – mondta Szabó Bálint. Kitért a Szeviép-ügy részleteire, is: a kis- és nagyvállalkozások elvégezték a szocialista városvezetés által rájuk bízott beruházásokat, a bérüket azonban hét éve nem kapták meg, így összesen közel 10 milliárd forinttal károsították meg őket. „A legtöbb érintett cég mára már bezárt a veszteség miatt, de ötezer munkahely még mindig veszélyben van” – emelte ki Szabó. A jogász ugyan helyi ügynek tartja a Szeviép-botrányt, amelyben a városvezetésnek és a pártnak kellene elszámolnia, azonban úgy gondolja, a kormány segítséget nyújthat abban, hogy megkezdődhessen a vállalkozások kártalanítása. Bánki Erik a petíció átvételét követően kijelentette: nem történhet meg ilyen, hogy munkát végző emberek így járjanak, és mindenképpen megvizsgálják, mit tehetnek az ügy érdekében. A politikus rámutatott, nem ez az egyetlen szocialistákhoz fűződő korrupt balhé ma Magyarországon, elég csak a négyes metró körüli kálváriára, vagy a több száz diákmunkást és felnőtt bérét eltulajdonító bűnszervezetre, azaz Czeglédy Csabára, és a Humán Operator Zrt.-re gondolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.