/

A Nemzeti Közművek a kamarákkal együttműködnek a tájékoztatásban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Súlyos, akár halálos kimenetelű balesetek előzhetők meg, ha a villamosvezetékek közelében végzett munkák során a vállalkozások ismerik a lehetséges kockázatokat és betartják a szükséges biztonsági előírásokat. A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója a kereskedelmi és iparkamarák segítéségét kérte, hogy minél több vállalkozáshoz eljuttassa a legfontosabb információkat.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, a DÉMÁSZ mindent megtesz azért, hogy ne csak saját munkavállalói, hanem alvállalkozói és más vállalatok dolgozói is tökéletesen ismerjék a biztonságos munkavégzés szabályait és tisztában legyenek a baleseti kockázatokkal. A figyelemfelhívásban jó partnerre talált a Nemzeti Közművek a Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyei kereskedelmi és iparkamarákban, amelyek saját honlapjukon, Facebook oldalukon, hírlevelekben, kiadványaikban valamint több ezer kamarai tagnak emailben is eljuttatták az áramszolgáltató biztonsági felhívását. Az együttműködésnek köszönhetően a Nemzeti Közműveknek sikerült a szolgáltatási területén működő építőipari vállalkozások figyelmét ily módon is felhívni a közcélú villamos hálózat közelében végzett munka kockázatára, az áramütés veszélyére és a különböző feszültségszintű hálózatok megközelítési övezeteire.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója prioritásként kezeli a munkabiztonságot, ezért partneri segítséget kínál az érintett vállalatoknak abban, hogy a vállalkozások rendelkezzenek a villamos hálózatok közelében végzett tevékenységre vonatkozó kockázatértékeléssel, valamint a munkavállalóik megismerjék a baleseti veszélyhelyzeteket és a szükséges óvintézkedéseket, hogy senkit se érhessen áramütés.

Előző sztori

Tudományos konferenciát rendeznek a Gál Ferenc Főiskolán

Következő sztori

Továbbra is segítik magyar rendőrök Szerbiában és Macedóniában a határvédelmet