A Krúdyban főzött a Tiszavirág étterem séfje

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Látványfőzéssel, kvízjátékokkal és imádni való csokis csodákkal várták a szakmát tanulókat a Krúdy iskolában.

„A rizst beáztatjuk, a szalonnát és a paradicsomot kockára, a paprikát és két chilit karikára, a hagymát pedig apróra vágjuk” – ecsetelte a rizses lecsó receptjét, a Jerney János Általános Iskola tanulója Lilla, aki gyakran készít lecsót, bár mint mondja mégsem ez a kedvenc étele. A 14 éves diák a tankonyhában tett-vett a legszívesebben a pályaválasztási rendezvényen, melyet a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskola rendezett. Gyömbér Márta tagintézmény-vezető portálunknak elmondta, hagyományteremtő céllal rendezték meg a „Szakmák világa” elnevezésű programot, amelynek keretén belül a gyerekeket aktívan bekapcsolva a munkafolyamatokba mutatják be a különböző szakmák rejtelmeit a tanulóknak. Az iskola szakmai vetélkedővel készült az általános iskolai vendégcsapatok számára, így azok kvízkérdések formájában tesztelhették tudásukat. A szakmát tanuló diákok pedig a kereskedelem, a vendéglátás és a turisztika területén is betekintést nyerhettek a már tapasztalt előadók fortélyaiba.

A nap fénypontja, a „Vendégséfek a Krúdyban” program volt, amely keretében a kíváncsi nebulókat a Tiszavirág étterem séfje, Kurucz Attila vezette be konyha titkaiba. A gyorskezű séf előételnek marinált lazacot készített avokádóval és vízitormával, majd főétel gyanánt gyöngytyúkot tálalt szalonnában gesztenyés csicsókával, legvégül pedig az édesszájúak vágyait is kielégítette egy ínycsiklandó kávés karamelles mousse-al, amit málnával bolondított meg.

A gyakorlatorientált pályaválasztási rendezvényen a tankonyhában a csípős és rizses lecsóé volt a főszerep, az iskola tanéttermében a kifogástalan terítés fortélyait tanulhatták meg a fiatalok, míg a cukrászműhelyben finomabbnál finomabb édességek elkészítésével koronázhatták meg a napot a diákok.

no images were found

Előző sztori

Meghosszabbítaná a kilakoltatási moratóriumot a KDNP

Következő sztori

Makói történelemverseny győztesei az Emlékpontban