Közélet

A felelős állattartás mindenki érdeke

A felelős állattartás mindenki érdeke

2017. október 5., csütörtök
A felelős állattartás mindenki érdeke

Újból Szegeden a Tömörkény István Gimnáziumban tartott órát a helyes és felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Az országos projekt célja, hogy a háziállatok – legyen szó hobbi vagy éppen haszonállatról – helyes ápolását, tartását és gondozását megismerjék a fiatalok, de kiemelt szerepet kap az ivartalanítás fontossága is.

Újabb órát tartott a helyes és felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány Szegeden, a Tömörkény István Gimnáziumban. Mintegy 70 diák gyűlt össze több évfolyamból, ők a többi között a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg, de kiemelt szerepet kapott az ivartalanítás fontossága is, hiszen bemutatták nekik, hogy Magyarországon, a 21. században, még mindig nagyon sok állat él az utcákon. A kóbor kutyák és macskák kérdése össztársadalmi probléma. A leghatékonyabban pedig csak az ivartalanítással előzhető meg a fölös szaporulat. Ezzel csökkenhet a menhelyekre háruló teher, és kevesebb lehet az állatkínzásos esetek száma is. Az alapítvány elsődleges küldetése a prevenció, hiszen az a cél, hogy az iskolás fiatalok már felelős állattartóként kezdjék meg felnőtt életüket és ezt a tudást gyermekeiknek is átadják. Az órán a hasznos tanácsok mellett megismerhették az állatvédelmi törvény egyes pontjait, felvilágosítást kaptak arról, hogy mit kell tenniük, ha állatkínzással vagy helytelen állattartással találkoznak, de például az örökbefogadásra is ösztönözték őket az alapítvány képviselői. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány hamarosan újabb órát tart Szegeden, hiszen célja, hogy minden gyereket megszólítson. Legközelebb november 6-án a Karolina Iskola alsósainak tartanak órát. A szervezet az egész országból folyamatosan várja azon általános- és középiskolák jelentkezését, ahol fontosnak gondolják, hogy az állatvédelem az oktatásban is megjelenjen. Minderről bővebben az alapítvány honlapján, a

www.orszagosallatvedo.hu

oldalon találnak bővebb tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.