Wittner Mária 2018 tétjéről beszélt a szegedi KDNP vendégeként

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Wittner Mára volt a KDNP szezonnyitó szegedi taggyűlésének vendége a hétvégén. Előadásában nemcsak ötvenhat és az azt követő megtorlás, de aktuálpolitikai kérdések is szóba kerültek.

Wittner Mária ötvenhatos forradalmár, szabadságharcos volt a Kereszténydemokrata Néppárt szegedi szervezete zártkörű taggyűlésének vendége hétvégén. Haág Zalán városi elnök bevezetőjében elmondta: tavaly emlékezett a nemzet az ötvenhatos forradalomra és szabadságharcra, amelyből a szegedi KDNP is többféle módon kivette a részét (elég csak vitéz Pálházi Ernő kitüntetésére utalni: a forradalmi Széchenyi Rádió Szeged egykori munkatársa épp a helyi KDNP-székházban vehette át kitüntetését Rétvári Bence államtitkártól). Most viszont a megtorlás 60. évfordulójára emlékezhetünk: ezért is tartották fontosnak, hogy ismét Szegeden lássák vendégül az egykor halálraítélt szabadságharcos hőst.

Kalmár Ferenc megyei KDNP-elnök köszöntőjét, majd Dobák Lászlóné szavalatát és Gyuris János énekét követően Wittner Mária előadást is tartott a KDNP megjelent tagjainak.

A Fidesz volt országgyűlési képviselője „13 év rácsos egyetem” tapasztalatát is felhasználva vonta meg az elmúlt évtizedek mérlegét. Kádár második legnagyobb árulásának nevezte, amikor kiszolgáltatta Magyarországot az IMF-nek. Meg is lett az eredménye a rendszerváltáskor, amikor a szarvasmarhák levágásáért, a szőlőtőkék kivágásáért fizettek a gazdáknak, miközben leépült a magyar agrárium és élelmiszeripar. A helyzet különböző hullámzások után Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt jutott mélypontra, az ország pengeélen táncolt pénzügyileg – hangsúlyozta Wittner Mária. Ebből a helyzetből 2010 után Orbán Viktor kormánya vezette ki az országot, megteremtve az ország pénzügyi függetlenségét.

Wittner Mária elmondta: folyamatosan járja az országot, és mindenhol tapasztalja az építkezést, a fejlődést, ami a nyolc éves Fidesz–KDNP-kormányzás eredménye. De akadnak, akiknek fáj az ország, a nemzet sikere, akik nem tudtak örülni a 2016-os foci Eb-n tapasztalt eufóriának – ami tavaly pár pillanatra az ötvenhatban megtapasztalt érzéseket idézte fel az előadóban –, vagy a nemzetet egységbe kovácsoló, sikeres vizes vb-nek, ami megmutatta a világnak Magyarországot.

„Ma már nem az a fontos, mit tettem 56-ban, hanem hogy mit teszek most. A harc nem ért véget, csak átalakult, de talán most még nehezebb, mint akkor” – utalt a jelen kihívásaira. Komoly veszélynek ítélte a muszlim bevándorlást, egyben visszautasította a baloldali-liberális körök párhuzamát, amely a mostani migránsokat az 56-os emigránsokkal keveri össze. Hiszen a magyar menekültek nem a nevüket, származásukat eltitkolva lépték át a határt. Ausztriába érve is – személyazonosságukat nem titkolva – papírokkal közlekedhettek, csak a kijelölt helyeken tartózkodhattak, és minden esetben betartották a helyi és a fogadó ország törvényeit. És persze voltak – mint Wittner Mária is – akik saját papírjaikkal hazatértek Magyarországra, Kádár büntetlenséget ígérő hazug nyilatkozatának hatására.

„Az elmúlt évek fejlődését követően 2018-ban se adjuk ki kezünkből a lehetőséget, hogy tovább építsük a hazánkat. Mi ezért harcoltunk ötvenhatban” – fogalmazott Wittner Mária, akit névnapja alkalmából virággal köszöntött Haág Zalán a Kereszténydemokrata Néppárt és Balogi Dániel a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség részéről.

no images were found

Előző sztori

Molnár Áron maradt, új arcok a képviselők közt Algyőn + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Óvoda- és iskolabezárások, összevonások a Botka-éra alatt

Legutóbbi hasonló cikkek