Változatos évadot kezd a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

zene_szs

Változatos évadot kezd a Szegedi Szimfonikus Zenekar, amely több bérletsorozattal és a színház zenés előadásain is várja a közönséget – közölte Lukácsházi Győző igazgató pénteken a Tisza-parti városban.

Az évadnyitó társulati ülésen a művész úgy fogalmazott, bízik benne, hogy az együttes bérletei kielégítik az érdeklődő zenebarátok igényeit.

A bérlethangversenyek közül az igazgató kiemelte a szombati és vasárnapi matiné előadásokat. E koncertekbe a tervek szerint bekapcsolódnak a Király-Kőnig és a Pro Musica Zeneiskola növendékei is.

Lukácsházi Győző elmondta, a júniusi évadzárót követően a társulat közreműködött a Szegedi Szabadtéri Játékok Tosca-bemutatóján, majd a fesztivált záró augusztus 24-i ajándékkoncerten is, Evitát játszott Budapesten, majd A varázsfuvolával vendégszerepelt Jersey-szigetén.

Hamarosan megjelenik Tóth Péter – a zenekar felkérésére íródott – Szent Gellért oratóriumának nyáron készült lemezfelvétele. Szeptemberben a muzsikusok újabb lemezt rögzítenek, Balogh Sándor Ludas Matyi című darabjának felvétele készül el.

Gyüdi Sándor művészeti vezető emlékeztetett rá, hogy tíz éve jött létre a 99 zeneművész taggal rendelkező, a koncertélet és a zenés színház igényeit egyaránt kiszolgáló jelenlegi társulat.

A művész szerint Szegeden kívül nincs másik olyan vidéki város, ahol hasonlóan komplex zenei élet lenne. Az operaelőadások sokszínűsége a vidéki városok között egyedülálló, a koncertélet bővítéséhez azonban szükség lenne a Szegeden régóta hiányzó hangversenyteremre.

A Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztját is betöltő karmester elmondta, a zenekar az új évadban három új operabemutatóban vesz részt: A sevillai borbélyt, a Carment és Verdi Ernani című darabját tűzik műsorra, ez utóbbit korábban még nem adták elő a Tisza-parti városban. A színházi premierek között szerepel még a János vitéz című daljáték gyermekváltozata, valamint a Bál a Savoyban című nagyoperett.

Előző sztori

Kiskundorozsma és Sziksós-Subasa területén tisztítják az ivóvíz-hálózatot

Következő sztori

Becsöngő után, fejlesztések előtt a mórahalmi iskola