Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a macedón állampolgárságú férfival szemben, aki januárban nagy mennyiségű marihuánát hozott be az ország területére.

A vádirat szerint az elkövető január 8-án, a délelőtti órákban, gépjárműjével a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során az eljáró pénzügyőr tizenhét csomag, összesen mintegy hat kilogramm kannabiszt talált a gépjárműben elhelyezett zárt szekrényben. A vádlott által szállított marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 990 gramm volt, ami több, mint nyolcszorosával haladta meg a jelentős mennyiség alsó határát. A férfi a kábítószert Macedóniában, Skopjéban vette át ismeretlen beszállítótól, azt Németországba kellett volna szállítania, 2000 euró fuvardíj ellenében. A vádlott a szállításért előzetesen 200 eurót vett át.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Default thumbnail
Előző sztori

Hazugsággal mentené magát Botka

Következő sztori

Két chipsnél meghaladta az akrilamid a figyelmeztető szintet

Legutóbbi hasonló cikkek