Vádemelés a boxerrel és viperával támadó család négy tagjával szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a négy férfival szemben, akik kiskorú lányt és fiút bántalmaztak az egyik szegedi iskola előtt.

A vádirat szerint 2016. november 13-án este 8 órakor az egyik szegedi iskola előtti utcafronton a fiatalkorú vádlott és édesapja, keresztapja, valamint ismerősük rátámadtak az ott közlekedő kiskorú fiúra és lányra. A támadás során a fiatalkorú vádlott jobb öklén boxer volt, míg édesapja kezében vipera. A vádlottak a fiút a földre vitték, pulóverét fejére húzták, mind a négyen ököllel testszerte ütlegelték, illetőleg a boxerrel és a viperával is bántalmazták. A fiú verése során a védelmére kelő lányt is megütötték, illetőleg megrugdosták.

A bántalmazás végén megfenyegették őket, hogy legközelebb a viperával még több ütést kapnak, illetőleg búcsúzóul a fiatalkorú vádlott a földön fekvő fiúba belerúgott.

A sértettek közül a fiúnak testszerte 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek a mellkasán, a fején, a hátán, a lábszárán, amelyek gyógytartama 8 napon belüli, azonban mind a boxer, mind pedig a vipera ennél súlyosabb sérülések okozására is alkalmas. A lány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a fején, illetőleg a lábszárán.

A vádlottak magatartása kihívóan közösségellenes, erőszakos és egyben alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Mindezeken túlmenően mivel a vádlottak egyike a felügyelete és gondozása alatt álló kiskorúval követte el a bűncselekményt, így a kiskorú nevelésére vonatkozó kötelezettség súlyos megszegésével a fiatalkorú vádlott erkölcsi fejlődését is veszélyeztette.

A vádlottak által a bántalmazáshoz használt vipera élet kioltására alkalmas eszköznek minősül.

Az ügyészség a vádlottakat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint a fiatalkorú nevelésére köteles vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Szijjártó: a magyar külpolitika kiáll a magyar érdekekért és a határon túli magyarokért

Következő sztori

Kiüt a mainstream az első Nézőnevelőn