Vádat emeltek a szerb fegyvercsempésszel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb állampolgárságú férfival szemben, aki 2016. novemberében, lőfegyvert és kábítószert hozott be az ország területére.

A vádirat szerint az elkövető 2016. november 3-án, a délutáni órákban, a Szerb Köztársaság felől érkező autóbusz utasaként lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. Az autóbusz ellenőrzése során az eljáró pénzügyőr a jármű csomagterében, a vádlott birtokában lévő csomagban, egy gépkarabélyt, a gépkarabéllyal azonos kaliberű három darab lőszert, egy üres tárt, valamint mintegy fél kilogramm marihuánát talált. A vádlott által szállított gépkarabély élet kioltására alkalmas lőfegyver volt, a lőfegyver és a lőszerek ország területére történő behozatalára a vádlott engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott birtokában lévő marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy hetven gramm volt, ami a csekély mennyiség felső határának mintegy tizenegyszerese.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség a kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Arany ékszereket foglaltak le Röszkénél

Következő sztori

Balesethez riasztották a tűzoltókat csütörtökön