A kormányhoz fordulnak a Szeged–Ópusztaszer út felújításáért

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze pénteken a Csongrád Megyei Önkormányzat, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatban újabb pályázatokról hozzon döntést.

A rendkívüli ülés megtartására azért volt szükség, mert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program záró mérföldkőhöz érkezett. „Az indokolta a szeptemberi rendes közgyűlés előrehozását, hogy a megyei településeket érintő utolsó kilenc pályázatról döntést hozzunk, és ne akadályozzuk azok előrehaladását. Az elkészített anyagokat visszaigazoltuk” – tájékoztatott Kakas Béla. A közgyűlés elnöke hozzátette, eddig összesen mindössze öt olyan pályázat maradt, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium elutasított, azonban a megye szerint hasznosak, így azokat újraértékelésre visszaküldtek a kormány számára.

A Belvedere-palotában napirend előtt felmerült, hogy a Szeged-Sándorfalva-Ópusztaszer közötti út nagyon rossz állapotban van. A települések közötti kerékpárút kialakítására már rendelkezésre áll pályázati forrás, azonban probléma, hogy a csongrádi megyeszékhelyről az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkhoz nem vezet jó minőségű út. A felújítás TOP-os összegből nem végezhető el, így a megye a kormányhoz fordul, hogy a beruházást kiemelt állami projektként kezeljék.

Az ülésen a megye tulajdonában és résztulajdonában álló gazdasági társasági beszámolókat is meghallgattak. Elhangzott: a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéhez kapcsolódó Dél Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. végelszámolás alatt áll, a záró taggyűlést a jövő héten, szeptember 7-én tartják meg.

no images were found

Előző sztori

Becsöngő után, fejlesztések előtt a mórahalmi iskola

Következő sztori

Ruzsán, Ferencszálláson és a Katolikus Házban várják a véradókat