Tóth Péter: Meg kell reformálni a hazai nyugdíjrendszert!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Többsávos nyugdíjrendszerben gondolkodik a Jobbik, ami az időskorú elszegényedés megfékezését szolgálhatja – mondta Tóth Péter sajtótájékoztatóján. Pártelnökének nyugdíjasokra tett becsmérlő megjegyzéseiről azonban nem szólt.

A hazai nyugdíjrendszert kritizálta Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke, aki szerint többsávos nyugdíjrendszerre lenne szükség, amely a leginkább rászorulóknak kedvezne. Emlékeztetett, hogy már két éve kezdeményezték, hogy férfiak is nyugdíjba vonulhassanak 40 év munkaviszony után, népszavazási kezdeményezésüket az Alkotmánybíróság azonban elutasította. Tóth szerint ezt elbírná a magyar gazdaság, csak ehhez magát a rendszert kellene megreformálni. Arról is szólt sajtótájékoztatóján, hogy a bérunió nem járna adóemeléssel, ha magát az adórendszert időben átalakítanák.

A nyugdíjasokkal – igaz más megközelítésben – a napokban a szegedi Fidesz is foglalkozott. Ahogy megírtuk, Nógrádi Tibor, a párt helyi elnöke a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a nyugdíjasokra tett megjegyzéseit kérte számon Tóth Péteren. „Vona Gábor megtámadta Magyarország nyugdíjasait, gyakorlatilag azt az átkot szórta rájuk, amit már az Ószövetségben is megfogalmaztak, pedig ha az időseket, az identitásunkat elveszítjük, akkor nincs jövőnk. Éppen ezért tartom nagyon súlyosnak a Jobbik elnökének ordenáré kijelentéseit, megfogalmazásait, amelyekkel Magyarország idős társadalmát minősítette” – közölte Nógrádi, és felszólította Tóthot, nyilatkozzon arról, egyetért-e a Jobbik elnökével. Erre azonban válasz nem érkezett.

Előző sztori

Manfred Weber: jogos az igény határvédelem támogatására

Következő sztori

Együttműködéseit bővíti az SZTE és a ContiTech