Közélet

Tengerpartról a nagyvárosok felé veszik az irányt

Tengerpartról a nagyvárosok felé veszik az irányt

2017. szeptember 7., csütörtök
Tengerpartról a nagyvárosok felé veszik az irányt

Beköszöntött a szeptember, a falevelek lassú sárgulása jelzi számunkra az ősz lenyomatát. Ebben az évszakban a turizmusban a nyári időszaktól eltérő szokások figyelhetőek meg.

A legnépszerűbb országok nyáron

Horvátország

, Görögország, Törökország, továbbá Spanyolország és Olaszország. Ősszel ez másképp alakul – tudtuk meg a szegedi C&T Hungary Utazási Iroda ügyvezetőjétől,

Farkas Andrástól

, aki hírportálunknak elmondta, nyáron tapasztalatai szerint a „Tengerre magyar!”-elv érvényesül. Összességében irodájukban a belföldi utazások iránt nagyobb az érdeklődés. Az ősz beköszöntével átstrukturálódik a turizmus, az iskola beindul, a nyári programok zsúfoltsága véget ér, a szakember meglátása szerint az évszakváltozás harmadolja a turizmust a nyári időszakhoz képest. Belföldön elsősorban a hétvégi kirándulások, külföldön a körutazások népszerűbbek. A tengerpartokról a nagyvárosokba helyeződik a hangsúly. Népszerű Ausztria, Csehország, Németország, Svájc. A városok közül többek között Prága, Bécs, Párizs és Róma kedvelt úti cél. Farkas András elmondta, ősszel a kultúrtörténeti érdekességekkel kecsegtető városok állnak a középpontban. Megjegyezte, a városlátogatásokra általában három napot terveznek, míg a nagyobb területeket lefedő körutazásokra átlagosan öt napot szánnak. A Z(s)eppelin Utazási Irodától megtudtuk, nyáron a külföldi célállomásokat keresték többen kínálatukban. Olaszország, Spanyolország volt a legkeresettebb, a repülős hosszú hétvégék bizonyultak divatosnak ebben az évben. Az ősz beköszöntével a nyaralók száma csökken, viszont a körutazások iránti érdeklődés nem. Sok szeptemberi és októberi csoportot is indítanak, tehát az érdeklődés nem csökken, csupán más desztinációkra összpontosul. Az őszi időszakot előszeretettel használja ki a nyugdíjas korosztály utazásra. A nyárra jellemző vízparti közelséget rendre felváltják más nagyvárosok, más országok. A korábbi tapasztalatok alapján népszerű volt Prága, Krakkó, a Plivicei Nemzeti Park, Cinque-terre, Svájc, Ausztria és Olaszország. Hangsúlyozták, az árkülönbség nem mérvadó a nyári és az őszi évszak között, mivel irodájuk főleg körutazásokkal foglalkozik, így egy adott szálloda nem nagy különbséget tesz a nyári és az őszi árak tekintetében. Ez másképpen alakul egy tengerparti szállodánál, ahol a nyár jelenti a főszezont, sőt, előfordul, hogy egyes helyek késő ősszel akár már be is zárnak. Legtöbb utasuk a rövidebb utakat kedveli, például az öt nap/négy éjszakát, vagy négy nap/három éjszakát tartalmazó ajánlatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.