//

Szólt a zene, pörgött a tánc, folyt a must a Csongor téren + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ősz a szüret, a betakarítás időszaka, melyet a magyar néphagyomány szerint is vidám zenés, táncos összejövetelek színesítenek. Ennek szellemében egy hangulatos mulatságot rendezett az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza.

Nagy volt a sürgés-forgás péntek délután az ÁGOTA Játszóház által megrendezett szüreti mulatságon, amin több, mint száz gyermek és fiatal vett részt. Nagy érdeklődéssel álltak a szőlőprés körül, ahol Hajnal Imre nevelőszülő mutatta meg, hogy is lesz a szőlőből must. Emellett több magyar szüreti hagyománnyal is megismerkedhettek a jelenlévők. Bacsa László néptánc-oktató népviseletbe öltözve táncházba hívta a résztvevőket, ahol a fiatalok mellett a szülők is szívesen követték a bemutatott lépéseket.
Akik szerettek volna valami emléket is hazavinni, azok kézműves foglalkozáson készítettek őszi ajtódíszeket, képeket, figurákat az önkéntesek segítségével. Közös alkotásként elkészült egy gigantikus méretű szőlőfürt lufiból, amit a hazatérő gyermekek „le is szüretelhettek”.

„Az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza immár második alkalommal rendezi meg szüreti mulatságát”- mondta el portálunknak Kolláth Enikő, a Játszóház vezetője. „Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a magyar néphagyományokat, népi játékokat megismerhessék, és megőrizhessék a városban élő fiataljaink is. Ilyenkor vendégül látjuk a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató csongrád megyei lakásotthonainak, valamint nevelőszülői hálózatának gyermekeit. Ez a rendezvény jó alkalom arra is, hogy ezek a fiatalok találkozzanak a környékbeli gyermekekkel, és azok családjaival. A közös program összeköti őket, megismerik egymás életét, szokásait, és sok esetben barátságok szövődnek.”

A programot tini szórakozó est zárta, ami jó hangulatú befejezése volt ennek a mozgalmas délutánnak.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Merénylet az egyik donyecki miniszter ellen

Default thumbnail
Következő sztori

Kanadai nőt erőszakoltak meg Milánóban, németre támadtak Rómában

Legutóbbi hasonló cikkek