Közélet

Szólt a zene, pörgött a tánc, folyt a must a Csongor téren + FOTÓK

Szólt a zene, pörgött a tánc, folyt a must a Csongor téren + FOTÓK

2017. szeptember 23., szombat
Szólt a zene, pörgött a tánc, folyt a must a Csongor téren + FOTÓK

Az ősz a szüret, a betakarítás időszaka, melyet a magyar néphagyomány szerint is vidám zenés, táncos összejövetelek színesítenek. Ennek szellemében egy hangulatos mulatságot rendezett az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza.

Nagy volt a sürgés-forgás péntek délután az ÁGOTA Játszóház által megrendezett szüreti mulatságon, amin több, mint száz gyermek és fiatal vett részt. Nagy érdeklődéssel álltak a szőlőprés körül, ahol

Hajnal Imre

nevelőszülő mutatta meg, hogy is lesz a szőlőből must. Emellett több magyar szüreti hagyománnyal is megismerkedhettek a jelenlévők.

Bacsa László

néptánc-oktató népviseletbe öltözve táncházba hívta a résztvevőket, ahol a fiatalok mellett a szülők is szívesen követték a bemutatott lépéseket. Akik szerettek volna valami emléket is hazavinni, azok kézműves foglalkozáson készítettek őszi ajtódíszeket, képeket, figurákat az önkéntesek segítségével. Közös alkotásként elkészült egy gigantikus méretű szőlőfürt lufiból, amit a hazatérő gyermekek „le is szüretelhettek”. „Az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza immár második alkalommal rendezi meg szüreti mulatságát”- mondta el portálunknak

Kolláth Enikő

, a Játszóház vezetője. „Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a magyar néphagyományokat, népi játékokat megismerhessék, és megőrizhessék a városban élő fiataljaink is. Ilyenkor vendégül látjuk a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató csongrád megyei lakásotthonainak, valamint nevelőszülői hálózatának gyermekeit. Ez a rendezvény jó alkalom arra is, hogy ezek a fiatalok találkozzanak a környékbeli gyermekekkel, és azok családjaival. A közös program összeköti őket, megismerik egymás életét, szokásait, és sok esetben barátságok szövődnek.” A programot tini szórakozó est zárta, ami jó hangulatú befejezése volt ennek a mozgalmas délutánnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.