//

Szólt a zene, pörgött a tánc, folyt a must a Csongor téren + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ősz a szüret, a betakarítás időszaka, melyet a magyar néphagyomány szerint is vidám zenés, táncos összejövetelek színesítenek. Ennek szellemében egy hangulatos mulatságot rendezett az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza.

Nagy volt a sürgés-forgás péntek délután az ÁGOTA Játszóház által megrendezett szüreti mulatságon, amin több, mint száz gyermek és fiatal vett részt. Nagy érdeklődéssel álltak a szőlőprés körül, ahol Hajnal Imre nevelőszülő mutatta meg, hogy is lesz a szőlőből must. Emellett több magyar szüreti hagyománnyal is megismerkedhettek a jelenlévők. Bacsa László néptánc-oktató népviseletbe öltözve táncházba hívta a résztvevőket, ahol a fiatalok mellett a szülők is szívesen követték a bemutatott lépéseket.
Akik szerettek volna valami emléket is hazavinni, azok kézműves foglalkozáson készítettek őszi ajtódíszeket, képeket, figurákat az önkéntesek segítségével. Közös alkotásként elkészült egy gigantikus méretű szőlőfürt lufiból, amit a hazatérő gyermekek „le is szüretelhettek”.

„Az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza immár második alkalommal rendezi meg szüreti mulatságát”- mondta el portálunknak Kolláth Enikő, a Játszóház vezetője. „Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a magyar néphagyományokat, népi játékokat megismerhessék, és megőrizhessék a városban élő fiataljaink is. Ilyenkor vendégül látjuk a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató csongrád megyei lakásotthonainak, valamint nevelőszülői hálózatának gyermekeit. Ez a rendezvény jó alkalom arra is, hogy ezek a fiatalok találkozzanak a környékbeli gyermekekkel, és azok családjaival. A közös program összeköti őket, megismerik egymás életét, szokásait, és sok esetben barátságok szövődnek.”

A programot tini szórakozó est zárta, ami jó hangulatú befejezése volt ennek a mozgalmas délutánnak.

Default thumbnail
Előző sztori

Merénylet az egyik donyecki miniszter ellen

Default thumbnail
Következő sztori

Kanadai nőt erőszakoltak meg Milánóban, németre támadtak Rómában

Legutóbbi hasonló cikkek