Szél Bernadett: Képesek lennénk a kormányzásra!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje az oktatás, az egészségügy, az adók és a bérek területén is változtatna. Leállíttatná a Paks2 beruházást, helyette a megújuló energiaforrásokra helyezné a hangsúlyt.

„Az, hogy a Lehet Más a Politika történetében először miniszterelnök-jelöltet állít, azt is mutatja, hogy a párt ellenzéki erőből kormánypárttá is képes válni. Ha az LMP kormányra kerül, akkor érdemben meg fogja tudni valósítani azokat a fejlesztéseket, amelyeket a megújuló energiaforrások szakértői javasolnak, s ezek segítségével az energetika területén Magyarország végre előre tudna lépni” – Szegeden járt a Lehet Más a Politika miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett. A politikus Munkácsy Bélával, az LMP szakértőjével, az ELTE oktatójával a megújuló energiaforrásokról tartott fórumbeszélgetésre érkezett a városba.

Szél a változás szelét érzékeli a választópolgárok pártszimpátiánál, akik keresik a számukra megfelelő alternatívát. Szerinte az utóbbi harminc évben egy generáció hallgathatta az ígéreteket balról és jobbról, ezek azonban nem tudták megoldani az ország strukturális problémáit. Úgy látja, nem működik az egészségügy, tönkrement az oktatás, bérválság jelent meg, ami miatt munkaerőhiány alakult ki. A magyar miniszterelnököt azzal vádolta, hogy szándékosan az alacsony bérek fenntartására törekszik, összeszerelő üzemmé akarja tenni az országot. „Kiszolgálja a multinacionális tőkét, megpróbál kedvező helyzetet teremteni a külföldi cégeknek, hogy bejöjjenek az országba, de nem nézi, hogy mi történik a magyar emberekkel” – fogalmazta meg véleményét.

Azt gondolja, a „Megújuló Magyarország” elnevezésű programjukkal választási győzelmük esetén megoldhatóak az általuk tapasztalt problémák. 1440 milliárd forintos átrendezést ígért, amivel a közszférában dolgozók járnának jól, valamint háromkulcsos adórendszert hoznának létre. A minimálbért keresők nettó 26 ezer forinttal, az átlagbért kapók 36 ezer forinttal többet vihetnének haza terveik szerint, az átlagbér kétszeresét keresők pedig örülhetnének az LMP reformjai által rendbe tett oktatásnak, egészségügynek.

Intenzív korrupcióüldözést, elszámoltatást is ígért a párt miniszterelnök-jelöltje, a kampány során jelentkezni kívánnak azok neveivel, akiknek csíkos öltönyét csíkos rabruhára cseréltetnék. A Paks2 beruházást azonnal leállítanák hatalomra kerülésük esetén, de addig is a Parlamentben és a bíróságon küzdenek az építkezés ellen.

Fotó: Tóth Marcell

no images were found

Előző sztori

Mécs Imre jogvédő demokratának tartja Czeglédy Csabát

Következő sztori

Áder: az EU a világ szociális kiadásainak 40 százalékát fedezi