Székkutas élen jár az állatvédelemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is hivatalos volt a székkutasi IV. Főtéri Falunapokra. A rendezvényen kutyashow, illetve állatvédelemmel kapcsolatos játékos feladatok várták a kicsiket és nagyokat.

Az egyesület standjánál állatvédelmi teszteket tölthettek ki az érdeklődők, illetve tanácsot kérhettek állattartással, állategészségüggyel és örökbefogadással kapcsolatban. Lehetőség volt arra is, hogy új önkéntesek is csatlakozzanak a szervezethez, ezzel többen éltek is a településen.

A korábban az egyesület és az önkormányzat között létrejött együttműködés részeként, kiemelt szerepet kaptak a Székkutasi Ebrendészeti Telep kutyusai is, hiszen ők már régóta várják, hogy szerető gazdihoz kerüljenek. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete nemcsak a falunapokon, hanem más fórumokon is gőzerővel keresi a szerető családot a kutyusoknak, akik között van Stafford, de körülbelül egy hónapja született Labrador keverék kölykök is.

Fontos az örökbefogadás – erről már Balogh Ernő, az egyesület elnöke beszélt. Kiemelte, egy felnőtt kutyus is ugyanúgy tanítható és szocializálható, sokszor sokkal könnyebben és gyorsabban, mint egy kölyökkutya. Hozzátette, ha örökbe fogadunk, két életet mentünk meg: az örökbefogadott kutyusét, illetve azét is, aki a helyére bekerül. Aki szeretne egy imádnivaló házi kedvencet, hívja a székkutasi önkormányzatot a 62/593-050-es központi telefonszámon, vagy a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületét a 30/554-84-66, illetve a 20/980-2042-es számok valamelyikén. További információk az egyesület Facebook oldalán és weboldalán is elérhetők.

Előző sztori

Rogán: továbbra is az az elvárásunk, hogy Brüsszel fizessen

Következő sztori

Kölcsönkért autóval hajtottak bele a szerb elnököt szállító járműbe