/

Szeged szépei segítettek az Ágota Alapítvány gyerekein

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedves mosollyal, finom ebéddel és sok jó szóval várták a Szeged Szépe döntős hölgyei a Hungiban az Ágota Alapítvány szegény sorsú, de annál vidámabb gyerekeit.

A Szeged Szépe szervezői hatodik éve látják vendégül az Ágota Alapítvány gyermekeit. Minden évben próbálnak erejükhöz mérten segíteni rajtuk, azáltal is, hogy jó minőségű ételt biztosítanak a számukra. Idén ez kiegészült, az ebéd végén még egy kisebb, Printker biztosította, tanszercsomaggal is kedveskedtek a gyerekeknek. A verseny megrendezői úgy érzik, már az pozitív üzenetet hordoz, hogy karitatív tevékenységet folytatnak. A Szeged Szépe szépségverseny döntőjébe jutott hölgyek számos jótékonysági rendezvényen tudnak részt venni, szociálisan érzékenyebbé válnak. „Bízom benne, hogy a lányok a karitatív tapasztalataikat a jövőben is hasznosítani tudják majd, a társadalom számára is hasznos tevékenységet fognak végezni a magánéletük és a munkájuk mellett” – fejtette ki hírportálunknak Gera Gábor, a Szeged Szépe szépségverseny főszervezője. Példaértékűnek érzi, hogy sok versenyző a Vajdaságból, vagy a szomszédos Békés megyéből érkezett, hogy segíteni tudjon.

„Rendkívül pozitív a számomra, hogy az Ágota Alapítvány gyerekei és szülei is nagyon készültek a rendezvényre, nem kevesen ünneplő ruhába öltöztek Sokak számára természetes, hogy beülhetnek egy étterembe, fogyaszthatnak, de az itt megjelent gyerekeknek sajnos nem. Örülök neki, hogy itt vannak, s segíthettünk nekik a Hunginak köszönhetően. A gyerekekkel és a kísérőszülőkkel együtt most körülbelül ötven főt fogunk nagy hamburgerekkel megvendégelni” – emelte ki hírportálunknak Gera Gábor.

„Szerintem egy szépségkirálynő feladata az, hogy példát mutasson az emberek számára: empatikus, lojális legyen, és mindig mindenkivel kedves. Számomra nagyon fontosak a gyerekek, szeretek velük sok időt tölteni, segíteni nekik. Remélem, hogy mások is követni fogják a példánkat. Fontos, hogy ha látunk akár az utcán valakit, akinek segítségre van szüksége, akkor próbáljunk szétnézni otthon, hogy van-e esetleg olyan dolog, amit már nem használunk, és tovább tudunk adni, vagy egy kis pénzzel segítsük őt” – mondta hírportálunknak a 19 éves Gaudi Boglárka, a Szeged Szépe egyik döntős hölgye. Elárulta, a jövőben mindenképpen szeretne hasonló karitatív rendezvényeken részt venni.

A jótékonykodás mellett fő üzenetükként a mellrák elleni küzdelem kívánják felhívni a figyelmet, jövő áprilisban Szegeden egy nagyobb megmozdulást fognak szervezni. Tavaly kezdtek bele harmadik jótékonysági projektjükbe. A SAVE THE PLANET Projecttel a Tappancs Alapítvány munkáját segítik, illetve tavaly a Vadasparknak juttattak el nagy mennyiségű állateledelt. Jótékonysági gálaestjüket december 9-én tartják az IH Rendezvényközpontban. „Idén lesz tízéves a Szeged Szépe, ezért az eddigi legnagyobb gálaesttel, egy hosszabb és színesebb műsorral készülünk, neves szakembereket hívtunk a zsűribe” – összegezte hírportálunknak Gera Gábor, a Szeged Szépe szépségverseny főszervezője. Ha nem változik semmi az év végéig, akkor 22 gyönyörű hölgy vesz részt döntő megmérettetésen.

no images were found

Előző sztori

Kosárlabda: pénteken már tétre megy a Szedeáknak

Következő sztori

Ezek lesznek a nemzeti konzultáció kérdései