Közélet

Egyre aggasztóbb az Amerika és Észak-Korea közötti "szájkarate"

Egyre aggasztóbb az Amerika és Észak-Korea közötti "szájkarate"

2017. szeptember 23., szombat
Egyre aggasztóbb az Amerika és Észak-Korea közötti "szájkarate"

Matura Tamás külpolitikai szakértő szerint egyre aggasztóbb az Egyesült Államok és Észak-Korea közti "szájkarate", amely új szintre lépett a héten.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, Észak-Koreától már megszokták ezt a hangnemet, de

Donald Trump

amerikai elnök ENSZ-ben elmondott beszédével új szintre lépett, soha nem fordult még elő, hogy amerikai elnök háborúra, atomháborúra utaló beszédet mondjon pont az ENSZ-ben, amelynek a béke fenntartása a feladata. Donald Trump beszéde azért is aggasztó, mert megoldást nem kínál, csak a háborús retorikát használja, az erre adott koreai válasz pedig egy Csendes-óceáni hidrogénbomba felrobbantásával való fenyegetés volt, ez egy rendkívül veszélyes folyamat - hívta fel a figyelmet

Matura Tamás

. Megjegyezte, hiába jelentkezett közvetítőként

António Guterres

, az ENSZ főtitkára, mert nincs miről tárgyalni: az Egyesült Államok teljes atomleszerelést akar, Észak-Korea viszont életbiztosításként használja a fegyvereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.