/

Szabadtéri játékok helyett a borok terévé alakult át a Dóm tér + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember 13-tól 17-ig Sopron kékfrankosaitól Tokaj szőlővesszeinek nektárjáig Szegedre költöznek hazánk legjobb borai.

Szerda délután megnyitott a sokak által várt hetedik Bortér, több mint 110 borász mutatkozik be a Fogadalmi templom előtti téren. A fél héttől kezdődő szüreti felvonuláson táncosok, zenészek és a borlovagrendek képviselői vettek részt, a menet a Széchenyi tér – Klauzál tér – Dugonics tér – Árpád tér – Apáthy utca útvonalon haladt. Ezt követően, Solymos László alpolgármester, Nagyrónai László, a Kőróka pincészet ügyvezetője és Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetője nyitotta meg a rendezvényt.

A Bortér egy szórakoztató, de szakmai szempontból is izgalmas kiállítással várja a borok szerelmeseit – ennek keretein belül a szőlészet-borászat történetével és eszközeivel ismerkedhetnek meg a vendégek. A bor mellé más jellegű kulturális eseményeket is kínálnak, fellép a Bortér dupla színpadán többek között Horváth Charlie, Wolf Kati, Kökény Attila, a Bon Bon és rengeteg pop-rock, jazz és swing előadó . A napi programok zárását az idén is az Il Silencio jelzi, akik a dóm erkélyéről muzsikálnak a vendégeknek.

no images were found

Előző sztori

Íjászat: Tajvan után, Mexikó előtt

Következő sztori

Örömtánccal a testi és lelki egészségért + FOTÓK