Sport

Strandlabdarúgás: egy vereség a feljutásba került

Strandlabdarúgás: egy vereség a feljutásba került

2017. szeptember 19., kedd
Strandlabdarúgás: egy vereség a feljutásba került

Két szegedi játékossal a soraiban zárt harmadikként a magyar strandlabdarúgó-válogatott az olaszországi Terracinában megrendezett, feljutásról döntő tornán: egyetlen vereség miatt azonban maradt a B divízióban a csapat.

Hiába jutott be imponáló mérleggel az olaszországi döntőbe a magyar strandlabdarúgó-válogatott, nem tudta teljesíteni legfőbb tervét, hogy felkerüljön a legjobbak közé az A divízióba. Ugyan Itáliában is győzelemmel kezdett a csapat, miután a moldávokat 8-3-ra legyőzte, azonban a törökök elleni hiba és a 6-4-s vereség az álmok szertefoszlását jelentette. Igaz, ezt követően az angolokat ugyanilyen arányban legyőzte, majd a görögök elleni bronzmeccsen is győzött a válogatott, így harmadikként zárt, bár ez a bronzérem aligha kerül kiemelt helyre az otthonokban. "Mindenkinek van hiányérzete, hiszen az volt a célunk, hogy feljussunk az A ligába. Jövőre újra megpróbáljuk. Megmondom őszintén, a törökök megleptek bennünket, nem számítottunk arra, hogy pont tőlük fogunk kikapni, de ilyen ez a sport. Nem mutattak semmi újat, nem voltunk ott fejben, volt egy ötperces kihagyásunk, amikor elmentek három góllal" - fogalmazott portálunknak

Rutai Balázs,

a válogatott szegedi játékosa, aki mellett

Szentes Bíró Tamás

is képviselte Szeged városát. A nagypályán a Tiszasziget SE-ben futballozó Rutai Balázs úgy folytatta, a bronzérem nem, csupán az a gyógyír, hogy az utolsó két meccset, a görögök és az angolok ellen meg tudták nyerni. "Maradt még bennem, de nem a fáradtság rovására írnám. Erre készültünk egész évben, ezt vártuk, talán egy kicsit túl izgultuk a törökök ellen, ez dönthetett" - tete hozzá Rutai Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.