Közélet

Sok eső várható kedden több megyében is

Sok eső várható kedden több megyében is

2017. szeptember 18., hétfő
Sok eső várható kedden több megyében is

Három megyére másodfokú, háromra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a kedden várható sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére adtak ki másodfokú, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést. Azt írták: éjszaka délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna éri el a dunántúli térséget, kedd éjfélig ott sokfelé lehet számítani ismétlődő esőre, záporra. A legtöbb csapadék a Dunántúl nyugati felén várható, ahol a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban is elérheti, sőt meghaladhatja a 20, a nyugati megyékben akár a 30-40 millimétert. Vas és Zala megye nyugati felén pedig akár 50-60 milliméternyi csapadék is lehullhat. Kedden a nap második felében a délkeleti, keleti régióban elszórtan zivatarok alakulhatnak ki, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék és viharos szél kíséretében. Az előrejelzés szerint az ország nagy részén túlnyomóan borult időre lehet számítani kedden, a Tiszántúlon lehet némi napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok általában 12-19 fok között alakulnak, de a Tiszántúlon még 20-24 fok is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.