/

Salzburgi dalnokok a Szent Gellért Fesztiválon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A salzburgi Mozerteum Egyetem szólistáinak dalestjével folytatódott a Szent Gellért Fesztivál szerdán a Dóm látogatóközpontjában.

Franz Schubert, Robert Schumann, Johannes Brahms, Gustav Mahler és Richard Strauss műveit hallhatta a közönség szerda este a komolyzenei fesztivál keretein belül. A zenei remekeket a salzburgi Mozerteum Egyetem szólistái tolmácsolták a megjelenteknek: Mariya Taniguchi (szoprán), Melissa Zgouridi (alt), Nuttaporn Thammati (tenor), Darian Anderson Worrell (basszus) és Alessandro Misciasci (zongora) is megmutatta tehetségét az este folyamán.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök korábban elmondta, az idén jubiláló Szent Gellért Fesztiválon komolyzenei ritkaságok csendülnek fel egy héten keresztül. A rendezvény alapítói missziójuknak tekintik a fiatal hazai tehetségek támogatását, ezért az ifjú művészek szólóban is bemutatkozhatnak, de fellépnek a Szent Gellért Akadémia zenekarának tagjaként is.

A programsorozat jótékony célt is szolgál, a hétvégén a Szegedi Nemzeti Színházban, az Ezerarcú muzsika a zene világnapján című koncert bevételével a Korábban Érkeztem Alapítványt támogatják a Szent Gellért Fesztivál szervezői. Az esten közreműködik Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Gyüdi Eszter, Szélpál Szilveszter, és a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével. A fesztivál részletes programsorát ide kattintva tekinthetik meg.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Október elsejétől indulnak a gyermekesélyprogramok az ország 31 járásában

Default thumbnail
Következő sztori

Húszezres tartalékos állományt tervez 2026-ra a kormány

Legutóbbi hasonló cikkek