Közélet

Rekordszámú migráns jutott Magyarországra egy nap alatt

Rekordszámú migráns jutott Magyarországra egy nap alatt

2017. szeptember 24., vasárnap
Rekordszámú migráns jutott Magyarországra egy nap alatt

Nyár eleje óta nem jutott át annyi illegális bevándorló a déli határon felépített kerítésen, mint pénteken. Folyamatosan munkát adnak a rendőröknek és a katonáknak, hiszen például Ásotthalomnál, Apátfalvánál, Kelebiánál is tartóztattak fel határsértőket – és ez még nem is a teljes lista – számolt be róla a Magyar Idők.

A

cikkben

olvasható, az is nehézséget okoz, hogy nem csak a szerb határszakaszon, hanem Horvátország felől is jött egy nagyobb csoport. Őket Baranya megyében állították meg a rendőrök. Eldobott szemet, ételmaradékot, és ruhákat hagytak maguk után a migránsok a vajdasági Királyhalom közelében. A híradó stábja egy főként afgán migránsokból álló csoporttal találkozott, akik épp a magyar határtól gyalogoltak vissza Szerbiába. Kérdésre válaszolva úgy nyilatkoztak: egyelőre visszatérnek Belgrádba, de később újra megpróbálják átlépni a határszakaszt. Másoknak viszont sikerült kijátszaniuk a határőrizetet: 49 magát pakisztáninak valló migránst fogtak el Bezedeknél, nem messze a magyar-horvát határtól. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök így visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz. A szerb-magyar határszakaszon pedig ötvenhárom határsértőt tartóztattak fel a rendőrök – péntek este. Többségüket Ásotthalomnál fogták el. Legtöbbjük azt mondta Pakisztánból jött, de volt aki indiai és nepáli állampolgárnak vallotta magát. Papírjaik azonban nem voltak. Ezzel egy időben a rendőrök Kiszombornál is feltartóztattak egy 16 afgán férfiból álló csoportot. A rendőrök mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Kelebiánál egy tehervonat rakományában megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két illegális migráns. Pénteken összesen 128 bevándorló jutott át a déli határon. Ezzel három hónapos rekord dőlt meg: nyár eleje óta nem sikerült ennyi illegális bevándorlónak bejutnia Magyarországra egyetlen nap alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.