Közélet

Páros lábbal rúgja ki az MSZP Botka Lászlót?

Páros lábbal rúgja ki az MSZP Botka Lászlót?

2017. szeptember 22., péntek
Páros lábbal rúgja ki az MSZP Botka Lászlót?

A legnagyobb probléma a migrációval, hogy "ha egyszer ide bejönnek, többet nem tudunk megszabadulni tőlük" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön egy váci fórumon, hozzátéve, "senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni".

A kormánypárti politikus a Magyar Magyarországot! Európai Európát! nevű rendezvényen kifejtette, a keresztény hagyományokat és a nemzettudatot támadó, valamint a gender-ideológiát és az ahhoz hasonló "devianciákat" kényszerítő liberalizmus teremtett olyan vákuumot Európában, amelyben az iszlám és a migráció úgy haladhat előre, mint kés a vajban. Az európai társadalmakba nemhogy asszimilálódni, de még csak integrálódni sem tudó migránsok tömegei egyfajta folyamatos, lokális polgárháborús helyzetet alakíthatnak ki - mondta, később arra is kitérve, hogy "ahol muzulmánok vannak, ott előbb-utóbb a sáríát be kell vezetni". "Ott nincs lelkiismereti szabadság" - fűzte hozzá, megjegyezve, az iszlám egy nagy világvallás és kultúra, de nem féltétlenül Európában van a helye.

Semjén Zsolt

aláhúzta, amíg Brüsszel az önvédelmi reflexek megbénításán dolgozik, addig a magyar kormány a józan ész talaján áll és a nemzeti önvédelem gondolata foglalkoztatja, az idő pedig

Orbán Viktor

miniszterelnök és a magyar kormány politikáját igazolja majd.

Rétvári Bence

, a Fidesz-KDNP pártszövetség új helyi választókerületi elnöke nyitóbeszédében szintén a bevándorlást nevezte a leginkább sorsfordítóbb kérdésnek, amelyben szerinte minden választó lát veszélyt. Hangsúlyozta, a kvótaper megnyitotta a teret a "Soros-terv" előtt, amely Európába évente egymillió migránst hozna, majd kötelező kvóták szerint szétosztaná őket a tagállamok között, fejenként 9 milliós támogatást adva nekik, az ezt fedező kötvények haszna pedig

Soros Györgyé

lenne. A kormánypárti politikus kitért arra is, mára minden ellenzéki párt Soros György bevándorláspárti politikáját visszhangozza. Az ellenzék, amely korábban a bevándorlás tényét, majd a kötelező kvótákat is tagadta, most azzal téveszti meg a magyar állampolgárokat, hogy nem is létezik a Soros-terv - fejtette ki Rétvári Bence. A fórumbeszélgetés másik részvevője, Bayer Zsolt elsőként azon felháborodásának adott hangot, hogy a török származású, integrációért felelős német miniszter azt mondta, nem létezik német kultúra. Kiemelte, ez is azt mutatja, hogy kihunyni látszik Nyugat-Európa két legfontosabb alapösztöne, az önfenntartás és az önvédelem. Bayer Zsolt szerint ennek hátterében az áll, hogy a Nyugat-európai társadalmak "jó dolgukban azt se tudják, mit csináljanak". Ezzel szemben Kelet-Közép-Európát és benne Magyarországot ezerszer jobb állapotban kapta derékba ez a kihívás - tette hozzá. A publicista arra is felhívta a figyelmet, hogy amit a liberális világ és sajtó próbál közvetíteni, az egyre inkább elszakad attól a valóságtól, amit az emberek érzékelnek. Ez az állapot pedig csak nagyon rövid ideig tartható fenn - mondta. Bayer Zsolt a jövő évi választásokra vonatkozó kérdésre azt mondta, az ellenzék "lánglelkű bohócai" a következő fél évben "mindenképpen forradalmat akarnak csinálni", a kormánypártok támogatóinak ezért meg kell őrizniük türelmüket. A publicista azt jósolta, hogy az MSZP november közepére "páros lábbal kirúgja" Botka Lászlót, helyére pedig "jön majd az a hölgyike, aki be fog ülni huncut mosollyal a Feri ölébe". A Jobbikról szólva hozzátette, az ellenzéki párt másfél év alatt eljutott a "csak a nemzet, meg a gárdamellény mérhetetlenül radikális és nemzeti jobboldaliságától, Heller Ágnes szandálcipőjéig".

Semjén Zsolt

szintén úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni. Ennek hátterében szerinte az áll, hogy az MSZP esetében a párt léte, míg a Jobbiknál Vona Gábor pártelnöksége a választás valódi tétje, és ez mindkét esetben "kétségbeesett agressziót" szül. A miniszterelnök-helyettes beszélt arról is, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség a magyar történelem "legsikeresebb politikai konstrukciója", amit az is mutat, hogy több mint tíz éve rendelkeznek az abszolút többség feletti támogatottsággal. Kiemelte, még az ellenzék szimpatizánsai sem gondolják úgy, hogy

Orbán Viktornál

bárki is alkalmasabb lenne a kormányzásra, ugyanakkor szerinte a kormánypárti szavazók akkor követnék el a legnagyobb hibát ha ennek tudatában hátradőlnének, választási távolmaradásukkal ugyanis a most biztosnak látszó győzelmük is veszélybe kerülhet.

Harrach Péter

, a Fidesz-KDNP volt választókerületi elnöke rövid felszólalásában azt mondta, Magyarország fejlődik és jó állapotban van, a jelenlegi fórum pedig azt mutatja, hogy a választási kampány, ha nem is hivatalosan, de megkezdődött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.