/

Öt szervezet kapott rendezvényszervezési támogatást

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legutóbbi ülésén öt sportszervezet rendezvényének támogatásáról döntött a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság.

A testület keddi ülésén Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester megjegyezte, 2008 óta nem változott az illetményalap az önkormányzati dolgozóknál, aminek következtében igen nagy a fluktuáció a szegedi városházán, ezért szeretnék rendezni a béreket. A Moszkvai körút 1-3. alatt alakítanak ki új hajléktalan szállót, ezzel kiváltják az Indóház tér 3. alatti épület funkcióját. Szentgyörgyi e mellett kitért rá, jövőre újabb 50 önkormányzati tulajdonú bérlakást újítanak fel.

Négy újabb szervezettel köthet közfoglalkoztatási partnerszerződést a város. Ennek kapcsán Solymos László (MSZP) alpolgármester elmondta, tervezik, hogy általános felülvizsgálatot hajtanak végre ezen a területen, mert összesen 91 szerzettel áll kapcsolatban az önkormányzat. Ezt követően amely szervezetnél indokolttá fog válni a szerződés felbontása, ott lépni is fog a város. Szentgyörgyi kiemelte a jogi bizottságon is ismertetett, házhoz menő lomtalanítási rendszert és azt, hogy a jövőben magasabb kihasználtsággal komposztálnának.

Öt újabb sportszervezet kapott támogatást rendezvények lebonyolítására: a bizottság elnökének, Joób Mártonnak javaslatára a Titán TC őszi atlétikai versenyekre 100 ezer, a Dragon Aktív Kft. a szegedi sárkányhajó fesztiválra 200 ezer, a szegedi regattát rendező Tiszavirág Sportegyesület 50 ezer, a nemzetközi ejtőernyős versenyt rendező Délvidéki Aero Club 250 ezer, míg a Mézeskalács-kupa elnevezésű, gyermekek számára kiírt görkorcsolya versenyt lebonyolító Tornádó Team SE 200 ezer forintos támogatás kapott. Így összesen 800 ezer forintot osztott szét a testület, ezért szükséges volt 230 ezer forint átcsoportosítása az utánpótlás-keretből. Az elnök javaslatára így 270 ezer forint maradt a rendszerben, tekintettel arra, hogy a későbbi igényeknek is meg tudjon felelni a város.

Joób Márton úgy zárta, idén is elkészült a szegedi Sport Kisokos, ami a szülők és gyerekek számára is hasznos kiadvány lehet a sportág választást tekintve. Tavalyhoz hasonlóan, több mint 11 ezer példányban osztják majd ezt a kiadványt az általános iskolások között.

Előző sztori

Megérkezett a két első lézerberendezés az ELI-be

Következő sztori

Hét évre ítélték a rokonaira támadó törökszentmiklósi férfit