Közélet

Őrizetben a több mint 40 kiló marihuanát csempésző férfi

Őrizetben a több mint 40 kiló marihuanát csempésző férfi

2017. szeptember 4., hétfő
Őrizetben a több mint 40 kiló marihuanát csempésző férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta, hogy a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója rendelje el annak a montenegrói férfinak az előzetes letartóztatását, aki több mint 40 kg marihuanát próbált meg Magyarországra csempészni.

A gyanú szerint a férfi szeptember elsején délután jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére Röszkénél az autópálya határátkelőhelyen. A beléptetéskor elrendelt tételes vámvizsgálat során a gépkocsiból az alvázba elrejtve 55 csomag, mindösszesen mintegy 40 kg kábítószergyanús anyagot foglaltak le, amelyről a gyorsteszt megállapította, hogy kannabiszt tartalmaz. Az elsődleges adatok szerint a lefoglalt kannabisz mennyisége meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a férfi előzetes letartóztatásának 1 hónap időtartami történő elrendelésére. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.