Origo: Czeglédy megint becsapta a diákokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába tett ígéretet Czeglédy Csaba arra, hogy kifizeti a cége által megkárosított diákokat, ez a mai napig nem történt meg.

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) ingyenes jogsegély keretében vállalta az előzetes letartóztatásban lévő, milliárdos költségvetési csalással vádolt szocialista politikus, Czeglédy Csaba cége által megkárosított diákok pénzügyi követeléseinek behajtását. Czeglédy ígéretet tett arra, hogy kifizeti az elmaradt fizetéseket, de ez a mai napig nem történt meg – írja az Origo.

A DiákÉSZ immáron 120 olyan károsult diák érdekét képviseli, akiket Czeglédy Csaba cége károsított meg. A diákok követelése pedig több millió forint, de a szövetség által képviselt diákok száma és ezáltal a díjkövetelések összege is folyamatosan nő. Czeglédy ígéretet tett arra, hogy kifizeti a diákok bérét, de ez a mai napig nem történt meg. A szövetség megkeresésére Czeglédy cégétől semmilyen válasz nem érkezett, a DiákÉSZ felszólította Czeglédyt, hogy adjon magyarázatot a hallgatására, és tartsa be az ígéretét, fizesse ki az általa megkárosított diákokat.

Mindeközben a szombathelyi önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága vagyonnyilatkozati eljárást indított a költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabával, az MSZP-DK-Együtt-frakció önkormányzati képviselőjével szemben – közölte a bizottság elnöke, Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP).

Az eljárást az után kezdeményezték, hogy kiderült: egy Czeglédy Csaba nevén lévő széfben befektetési aranyat találtak és foglaltak le. A bizottság határozatot hozott arról, hogy egyetért a vagyonnyilatkozati eljárás folytatásával, egyben felkérte az elnököt arra, forduljon levélben a Csongrád Megyei Főügyészséghez, kérjen információt arról, hogy Czeglédy Csaba a széfet mikor nyitotta, magánszemélyként vagy ügyvédként, esetleg természetes személy vagy jogi személy meghatalmazottjaként járt-e el a széf megnyitásakor.

A Szegedi Járásbíróság július közepén további egy gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el, akit bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a nyomozó hatóság a Czeglédy-üggyel összefüggésben, így összesen tizenkét ember van már előzetesben.

A Botka László és Gyurcsány Ferenc ügyvédje által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Human Operator Zrt. köré szerveződő céghálózat 2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek.

Előző sztori

Juncker: Európa új lendületet vett

Következő sztori

Blogstar: Születőben Bécsisztán