Közélet

Orbán Kötcsén: meg kell védenünk az elmúlt hét év eredményeit

Orbán Kötcsén: meg kell védenünk az elmúlt hét év eredményeit

2017. szeptember 2., szombat
Orbán Kötcsén: meg kell védenünk az elmúlt hét év eredményeit

A jövő évi parlamenti választás tétjéről, a világrend változásáról és az új francia elnök Európával kapcsolatos elképzeléseiről is beszélt Orbán Viktor a kötcsei polgári pikniken - mondta szombaton az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ismertetése szerint a kormányfő az elmúlt hét év eredményeinek megvédését nevezte a következő választás tétjének; ezek között kiemelte az ország határainak megvédését a sokak által támadott határkerítéssel együtt, a családok és a munkahelyek biztonságának megőrzését és a közbiztonság fenntartását. A kormányfő beszélt arról a NATO köreiben publikált számításról, amely szerint 2020-ig 60 millió migráns kelhet útra Afrikából, túlnyomó többségük Európa irányába.

Orbán Viktor

előadása a nemzetközi ügyek széles körét ölelte fel, beszélt a világrend megváltozásáról, az Európa előtt álló feladatokról, és hosszan értekezett az új francia államfőnek a héten megjelent nagyinterjújáról is.

Emmanuel Macronnak

a Le Point-ben kifejtett gondolatai helyenként egyezést mutatnak Magyarország érdekeivel, ugyanakkor az interjú számos megállapításával vitába szállt Orbán Viktor. A külpolitikai realizmus szükségességével, a nyugat válságjelenségeinek leírásával például teljes mértékben egyetértett a miniszterelnök, ahogy azzal a megállapítással is, hogy az európai alapelvek tiszteletben tartásával ki kell javítani azokat a hibákat, amelyek miatt ma Európa rosszul működik - mondta

Havasi Bertalan

.

Rogán: a választások tétje, hogy meg tudjuk-e védeni az elmúlt hét év eredményeit

Orbán Viktor szerint a mostani országgyűlési választás legfontosabb tétje az, hogy meg tudják-e védeni a kerítést, az elmúlt hét év eredményeit, tudnak-e gondoskodni továbbra is az ország védelméről és képesek-e megvédeni a családpolitikát, a családok és a munkahelyek biztonságát - tolmácsolta a kormányfő szombaton Kötcsén elmondott szavait a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője.

Rogán Antal

az M1 aktuális csatorna tudósítása szerint ismertette: a miniszterelnök a kötcsei polgári pikniken külön beszélt arról, hogy a NATO-ban publikált számítások szerint Afrikából 2020-ig 60 millió bevándorló fog útra kelni, jó részük Európa irányába. Hozzátette: ebből is látszik, hogy a migráció keltette óriási veszély még egyáltalán nem múlt el. Amikor a választáson dönteni kell az embereknek, akkor azt is mérlegelniük kell, hogy ki az, aki képes arra, hogy az országot megvédje - fogalmazott. Rogán Antal kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy terhes, nehéz és éles küzdelemre számít a választási kampányban. Hozzátette: eddig nem használt eszközöket, akár utcai zavargásokat is el tud képzelni. Megjegyezte: vannak olyan külföldi erők, amelyek ezeknek a szervezésében aktívan szerepet vállalnak, de reményét fejezte ki, hogy végül ezeket az utcai zavargásokat el tudják kerülni.

Az LMP reakciója a kötcsei beszédre

Orbán Viktor azért gyötri a magyarokat az Európa hanyatlásáról szóló apokalipszis-víziókkal, mert ő és a kormánya elszigetelődött a nyugati szövetségi rendszeren belül. A kormányfő azért beszél Európa problémáiról, mert az elmúlt hét év bebizonyította, hogy a magyar emberek húsbavágó problémáira, a fokozódó bérválságra, az összeomló egészségügyre és a kivéreztetett oktatásra nincsen megoldása. Márpedig a jövő évi választásokon nekünk elsősorban Magyarország és nem az Unió vagy a világ problémáit kell megoldani. Az LMP a magyar emberek problémáira kínál működő megoldásokat és Magyarország megújulásáért küzd - írta közleményében Szél Bernadett frakcióvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.