Közélet

Odalehetnek Botka miniszterelnöki ambíciói

Odalehetnek Botka miniszterelnöki ambíciói

2017. szeptember 19., kedd
Odalehetnek Botka miniszterelnöki ambíciói

Botka László konfliktusai akár kormányfő-jelölti pozíciójának rovására is mehetnek - közölte a hirado.hu.

Még születhet megállapodás az MSZP és a DK között - írja Hiller Istvánra hivatkozva a

hirado.hu

. Botka László továbbra is köti az ebet a karóhoz, vagyis nem hajlandó felvállalni a választási szövetséget a DK-val, csak annak elnöke nélkül. Erre cáfolt rá

Molnár Gyula

, aki az újságíróknak

Gyurcsány Ferencet

idézve arról beszélt: személyi kérdésekről szerinte az utolsó pillanatban is lehet dönteni. A volt miniszterelnök azt nyilatkozta az ügyről, hogy szerinte a szocialisták végül úgyis belátják, hogy az összefogás nélküle nem fog sikerülni. Botka László "rendcsinálásának" bizonyítéka, hogy több ellenséget szerzett saját pártján belül, mint az összefogáson dolgozva azon kívül:

Molnár Zsolt, Kunhalmi Ágnes

, illetve

Hiller István

is szembement a szegedi polgármesterrel. Legutóbb Hiller a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy még van esély a megegyezésre a DK-val és Botka László szombati beszéde nem döntött el semmit. Mindezek tükrében

Galló Béla

politológus arra hívta fel a figyelmet, hogy könnyen előfordulhat, hogy Botka Lászlónak még idén távoznia kell a miniszterelnök-jelölti posztról. „Előállhat az a helyzet, hogy a DK nagyon megközelíti az MSZP-t. És akkor ott lesz két magát baloldalinak tartó párt. Hogy aztán az aktuális MSZP élén akkor ki lesz, azt nem merném megjósolni. Nem biztos, hogy Botka” – mondta a politológus. Hozzátette: a mostani vita éppen Gyurcsány Ferenc malmára hajtja a vizet, az MSZP-nek ugyanis 2018-ban csakis a DK-val lehet esélye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.