Odalehetnek Botka miniszterelnöki ambíciói

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Botka László konfliktusai akár kormányfő-jelölti pozíciójának rovására is mehetnek – közölte a hirado.hu.

Még születhet megállapodás az MSZP és a DK között – írja Hiller Istvánra hivatkozva a hirado.hu. Botka László továbbra is köti az ebet a karóhoz, vagyis nem hajlandó felvállalni a választási szövetséget a DK-val, csak annak elnöke nélkül. Erre cáfolt rá Molnár Gyula, aki az újságíróknak Gyurcsány Ferencet idézve arról beszélt: személyi kérdésekről szerinte az utolsó pillanatban is lehet dönteni. A volt miniszterelnök azt nyilatkozta az ügyről, hogy szerinte a szocialisták végül úgyis belátják, hogy az összefogás nélküle nem fog sikerülni.

Botka László “rendcsinálásának” bizonyítéka, hogy több ellenséget szerzett saját pártján belül, mint az összefogáson dolgozva azon kívül: Molnár Zsolt, Kunhalmi Ágnes, illetve Hiller István is szembement a szegedi polgármesterrel. Legutóbb Hiller a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy még van esély a megegyezésre a DK-val és Botka László szombati beszéde nem döntött el semmit.

Mindezek tükrében Galló Béla politológus arra hívta fel a figyelmet, hogy könnyen előfordulhat, hogy Botka Lászlónak még idén távoznia kell a miniszterelnök-jelölti posztról. „Előállhat az a helyzet, hogy a DK nagyon megközelíti az MSZP-t. És akkor ott lesz két magát baloldalinak tartó párt. Hogy aztán az aktuális MSZP élén akkor ki lesz, azt nem merném megjósolni. Nem biztos, hogy Botka” – mondta a politológus.

Hozzátette: a mostani vita éppen Gyurcsány Ferenc malmára hajtja a vizet, az MSZP-nek ugyanis 2018-ban csakis a DK-val lehet esélye.

Előző sztori

A szentmihályiakért és a móravárosiakért interpellál Haág Zalán

Következő sztori

Szétszabdalná a határzárat Szanyi Tibor