Sport

Női labdarúgás: Lemosta az újoncot a pályáról a Szent Mihály + FOTÓK

Női labdarúgás: Lemosta az újoncot a pályáról a Szent Mihály + FOTÓK

2017. szeptember 3., vasárnap
Női labdarúgás: Lemosta az újoncot a pályáról a Szent Mihály + FOTÓK

A hatalmas eső és a rövid kényszerszünet sem zavarta meg a Szent Mihály játékosait, akik a nehéz körülmények ellenére igazi gálaelőadással szórakoztatták a kilátogató szurkolókat.

Tíz perccel a mérkőzés kezdete előtt még nem tűnt úgy, hogy kalandos találkozó elé néznek a Szent Mihály lányai. Cserenkó Szabolcs együttese az első körben meglepően nagy arányú vereséget szenvedett a Kelen SC vendégeként, így volt min javítaniuk az újonc Eger ellen a női labdarúgó NB II második fordulójában. Épp hogy csak felsorakoztak a bevonuláshoz a lányok, amikor özönvízszerű eső zúdult a pályára, ezzel együtt is kezdetét vette a mérkőzés, amelyen szemmel láthatóan nagy különbség rajzolódott ki a felek között. Alig telt el nyolc perc, máris megszerezte a vezetést a hazai csapat Guth egy tizenhatoson belüli kavarodás után bizonyult a legszemfülesebbnek és az egri kapus közreműködésével a kapuba juttatta a labdát. Ahogy erősödött az eső, úgy potyogtak egyre sűrűbben a szentmihályi gólok is, Harcel, Temesváry, majd Guth talált be ismét a hevesiek kapujába, a 22. percben pedig Szélpál értékesített egy jogosan megítélt büntetőt. A mérkőzés 24. percében aztán a játékvezető úgy döntött, hogy beszünteti a találkozót, ennek pedig két oka volt. A lelátónál elfutó elektromos vezetékek a rengeteg víz hatására elkezdtek szikrákat hányni, így a hazai kispadnál meglehetősen veszélyessé vált a tartózkodás, másrészt az özönvíz elmosta a pálya vonalazását, így nem lehetett folytatni az összecsapást. Az eső elállt, a csíkok újra megjelentek a rendkívül felázott, saras gyepen, így egy 20 perces kényszerszünet után folytatták a csapatok a mérkőzést. A pihenő jót tett a vendégeknek, akik néhány percig egyenlő ellenfelei voltak a Szent Mihálynak, ám ez az időszak rövidnek bizonyult, a 38. játékpercben megszületett a hatodik szegedi találat is, ismét Szélpál Nóra volt eredményes, ezúttal akcióból. A hosszúra nyúló első félidőben több gól már nem született, ellenben a második 45 percben folytatódott a Szent Mihály-henger. A csereként beálló Vass Noémi és Szil Tünde is remekül vette fel a játék ritmusát, előbbi meg sem állt négy szerzett találatig. Mindent elmond a találkozóról, hogy Tóth Zsuzsának a szegedi kapuban mindössze háromszor kellett játékba avatkoznia az egész mérkőzésen, meglehetősen nagy különbség volt ma a csapatok között, de az egriek javára mindenképpen fel kell jegyeznünk, hogy becsülettel végigküzdötték a nagyon nehéz talajú pályán a találkozót. A Szent Mihály pazar igazán szép gólokkal tette hatalmassá a gólbeli különbséget is a mérkőzés végére, végül 14-0-ra nyert Cserenkó Szabolcs együttese.

Tápé, 50 néző.
2017. szeptember 3., 16.30
Szent Mihály
Eger SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Telek András * Asszisztens: Bozó Norbert, Kovács Krisztina
14
-
0

Női NB II Keleti csoport 2. forduló

Szent Mihály - Eger SE 14-0 (6-0)

Szeged, Tápé ESK Sportpálya. Vezette: Telek András (Bozó Norbert, Kovács Krisztina)

Szent Mihály:

Tóth Zs. - Koncz (Sasvári - a szünetben), Temesváry, Harcel (Sávai - a szünetben), Lipták, Frankó, Vass, Szélpál (Szil - a szünetben), Guth, Pilán, Szántó.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Eger:

Bódig - Holló E., Molnár A., Mátyás P., Závodszky, Kalocsány (Tiszlavicz - 60'), Kakszi (Huszár - 58'), Varga L. (Kiss - 66'), Szanyi, Lakatos, Baranyi.

Vezetőedző:

Vinczepap Ferenc.

Gól:

Guth (8', 16'), Harcel (13'), Temesváry (15'), Szélpál (22', 38'), Vass (57', 71', 74', 81', 89'), Szil (63', 84'), Szántó (73'),

Sárga lap:

Závodszky (87') Cserenkó Szabolcs:

"Tudtuk, hogy milyen ellenfélre számíthatunk, nyilván szerettük volna a múltheti csorbát kiköszörülni. A legfontosabb az volt ma, hogy ne kapjunk gólt, amit teljesítettek is a lányok. Próbáltunk minél több gólt bepréselni, ami szintén összejött, bár nyilván rúghattunk volna többet is, összességében azért elégedett vagyok. A körülményekhez képest ma jól játszottunk."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.