Írjon nekünk

Sport

Női labdarúgás: Lemosta az újoncot a pályáról a Szent Mihály + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A hatalmas eső és a rövid kényszerszünet sem zavarta meg a Szent Mihály játékosait, akik a nehéz körülmények ellenére igazi gálaelőadással szórakoztatták a kilátogató szurkolókat.

Tíz perccel a mérkőzés kezdete előtt még nem tűnt úgy, hogy kalandos találkozó elé néznek a Szent Mihály lányai. Cserenkó Szabolcs együttese az első körben meglepően nagy arányú vereséget szenvedett a Kelen SC vendégeként, így volt min javítaniuk az újonc Eger ellen a női labdarúgó NB II második fordulójában. Épp hogy csak felsorakoztak a bevonuláshoz a lányok, amikor özönvízszerű eső zúdult a pályára, ezzel együtt is kezdetét vette a mérkőzés, amelyen szemmel láthatóan nagy különbség rajzolódott ki a felek között. Alig telt el nyolc perc, máris megszerezte a vezetést a hazai csapat Guth egy tizenhatoson belüli kavarodás után bizonyult a legszemfülesebbnek és az egri kapus közreműködésével a kapuba juttatta a labdát. Ahogy erősödött az eső, úgy potyogtak egyre sűrűbben a szentmihályi gólok is, Harcel, Temesváry, majd Guth talált be ismét a hevesiek kapujába, a 22. percben pedig Szélpál értékesített egy jogosan megítélt büntetőt. A mérkőzés 24. percében aztán a játékvezető úgy döntött, hogy beszünteti a találkozót, ennek pedig két oka volt. A lelátónál elfutó elektromos vezetékek a rengeteg víz hatására elkezdtek szikrákat hányni, így a hazai kispadnál meglehetősen veszélyessé vált a tartózkodás, másrészt az özönvíz elmosta a pálya vonalazását, így nem lehetett folytatni az összecsapást. Az eső elállt, a csíkok újra megjelentek a rendkívül felázott, saras gyepen, így egy 20 perces kényszerszünet után folytatták a csapatok a mérkőzést. A pihenő jót tett a vendégeknek, akik néhány percig egyenlő ellenfelei voltak a Szent Mihálynak, ám ez az időszak rövidnek bizonyult, a 38. játékpercben megszületett a hatodik szegedi találat is, ismét Szélpál Nóra volt eredményes, ezúttal akcióból. A hosszúra nyúló első félidőben több gól már nem született, ellenben a második 45 percben folytatódott a Szent Mihály-henger. A csereként beálló Vass Noémi és Szil Tünde is remekül vette fel a játék ritmusát, előbbi meg sem állt négy szerzett találatig. Mindent elmond a találkozóról, hogy Tóth Zsuzsának a szegedi kapuban mindössze háromszor kellett játékba avatkoznia az egész mérkőzésen, meglehetősen nagy különbség volt ma a csapatok között, de az egriek javára mindenképpen fel kell jegyeznünk, hogy becsülettel végigküzdötték a nagyon nehéz talajú pályán a találkozót. A Szent Mihály pazar igazán szép gólokkal tette hatalmassá a gólbeli különbséget is a mérkőzés végére, végül 14-0-ra nyert Cserenkó Szabolcs együttese.

Tápé, 50 néző.
2017. szeptember 3., 16.30
Szent Mihály
Eger SE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Telek András * Asszisztens: Bozó Norbert, Kovács Krisztina
14
0

Női NB II Keleti csoport 2. forduló

Szent Mihály – Eger SE 14-0 (6-0)
Szeged, Tápé ESK Sportpálya. Vezette: Telek András (Bozó Norbert, Kovács Krisztina)
Szent Mihály: Tóth Zs. – Koncz (Sasvári – a szünetben), Temesváry, Harcel (Sávai – a szünetben), Lipták, Frankó, Vass, Szélpál (Szil – a szünetben), Guth, Pilán, Szántó. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Eger: Bódig – Holló E., Molnár A., Mátyás P., Závodszky, Kalocsány (Tiszlavicz – 60′), Kakszi (Huszár – 58′), Varga L. (Kiss – 66′), Szanyi, Lakatos, Baranyi. Vezetőedző: Vinczepap Ferenc.
Gól: Guth (8′, 16′), Harcel (13′), Temesváry (15′), Szélpál (22′, 38′), Vass (57′, 71′, 74′, 81′, 89′), Szil (63′, 84′), Szántó (73′),
Sárga lap: Závodszky (87′)

Cserenkó Szabolcs: “Tudtuk, hogy milyen ellenfélre számíthatunk, nyilván szerettük volna a múltheti csorbát kiköszörülni. A legfontosabb az volt ma, hogy ne kapjunk gólt, amit teljesítettek is a lányok. Próbáltunk minél több gólt bepréselni, ami szintén összejött, bár nyilván rúghattunk volna többet is, összességében azért elégedett vagyok. A körülményekhez képest ma jól játszottunk.”

Online közvetítésünk

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Erős trió a szegedi női kézilabdában: Zubai, Vadkerti, Laluska

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bemutatta új edzőjét és meghosszabbította névadó szponzori szerződését a SZNKE.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Makói Természetbarát Sportegyesület jóvoltából.

Tovább olvasom

Hírzóna

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szigorú óvintézkedések betartásával.

Tovább olvasom

Aktuál