Sport

Női labdarúgás: a Manchester City áll Vágó Fannyék célkeresztjében

Női labdarúgás: a Manchester City áll Vágó Fannyék célkeresztjében

2017. szeptember 22., péntek
Női labdarúgás: a Manchester City áll Vágó Fannyék célkeresztjében

Hiába a közjáték, az esélyesebb dán válogatott mindhárom pontot elvitte Magyarországról: a vb-selejtezők mellett a közelgő Bajnokok Ligája mérkőzésekről is beszélgettünk Vágó Fannyval.

Nem a szokványosan teltek a magyar női labdarúgó-válogatott napjai a keddi, Dánia elleni világbajnoki selejtező előtt. A dán játékosok szakszervezete lassan fél éve tárgyal a szövetséggel azért, hogy magasabb jutalmat kapjon a női válogatott, és nagyon úgy tűnt, hogy Dánia le is mondja a magyarok elleni világbajnoki selejtezőt, ém végül komplett csapattal érkeztek meg hazánkba. A legutóbbi Európa-bajnokságon a döntőt elveszítő dán női együttes végül igazolta hírnevét, és a herce-hurca ellenére könnyed, 6-1-s sikert aratott, igaz,

Markó Edina

együttese az első félidőben meg tudta nehezíteni a dolgukat. "Nehéz volt ezt megélni, de végig úgy készültünk, hogy lesz meccs, biztosak voltunk benne, hogy bármilyen csapattal is, de a dán válogatott lejátssza a mérkőzést" - emlékezett vissza a magyar válogatott játékosa,

Vágó Fanny

. "Könnyebb persze úgy készülni, hogyha pontosan tudjuk, kik jönnek, de nem ez volt a mérvadó. Papírforma alapján persze jobbak, még lehet, hogy ennyi is van közte. Egy nagyon jól összerakott csapatról van szó. Az első félidőben jól játszottunk, ott elhittük, hogy akár pontot is szerezhetnénk. Nehéz mit mondani, amikor hatot kapunk, de az első félidő káprázatos volt, majd egy olyan büntetőt fújtak be ellenünk, ami nem volt az. Fizikálisan felőröltek bennünket" - összegezte a 6-1-s vereséget a szegedi labdarúgó. A dánok mellett a magyar válogatott világbajnoki selejtező csoportjában a horvát, az ukrán és a svéd együttes található: a csoportgyőztesek mellett a hét csoport négy legjobb másodikjának marad még esélye arra, hogy kijusson a tornára. "A horvátok ellen csak a győzelem elvárható, hazai pályán muszáj nyernünk. Utána megyünk Svédországba, ahol egy taktikus játékkal elérhetünk jobb eredményt, de ők az elithez tartoznak. Az ukránokat szeretnénk legyőzni, hiszen az a célunk, hogy harmadikok legyünk a csoportban, és megelőzzük a horvátokat és az ukránokat" - fogalmazott a válogatott céljairól Vágó Fanny. Az osztrák bajnok St. Pölten játékosára hamarosan újabb nemzetközi kihívás vár, hiszen a Bajnokok Ligájában a legjobb 32 csapat között a tavalyi elődöntős, az angol Manchester City lesz az ellenfelük. "Nehéz sorsolás, de teljesen pozitívan állunk hozzá. Egy előrébb jegyzett csapat ellen nehezebb dolgunk lesz, de nehezebbet is kaphattunk volna. Nem gondolom, hogy ne lenne esélyünk, a Manchester Cityből négy meghatározó játékos is eligazolt, akik főleg a támadó részleget erősítették. Bizakodó vagyok, most a válogatott meccsek után együtt tudunk készülni. Kevés időnk van, de ha jól kezdjük a hazai meccset, lehet reális esélyünk. Az osztrák válogatott az Eb miatt nem volt velünk, de a Citynél ugyanez volt a helyzet: a hétvégén nincs fordulónk, edzőmeccset játszunk, próbáljuk kihasználni ezt a kevés időt. Folyamatosan videózunk, gyakoroljuk azokat az elemeket, amivel le tudjuk győzni a Manchester Cityt" - tekintett az angolok elleni párharcra Fanny, amelynek első felvonását október negyedikén hazai pályán vívják, majd nyolc nappal később következhet a visszavágó a ködös Albionban. "Fontos lesz a hazai meccs, hogy ne hátrányból induljunk. Nagyon várjuk az idegenbeli meccset, az egy olyan találkozó lesz, amit minden női futballista vár: sok néző előtt, jó stadionban, megbecsülten léphetünk pályára" - tette hozzá Vágó Fanny.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.