Négylábú örömforrás az összefogás eredménye

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemes célra fordítják azt a 250 ezer forintos adományt, amelyet a nyár folyamán gyűjtöttek össze egy jótékonysági futóesemény alkalmával. A Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában kutyaterápiás foglalkozások megtartásával szereznek az ott élőknek örömet.

Fuss a Holdfényben és gyűjts 21 Ft-ot kilométerenként – Ezzel a felhívással rendeztek nyáron futóeseményt. A szervező ProgRun Kft. részéről Kókai Dániel elmondta, a Tappancs Állatvédő Alapítvánnyal már korábban is kapcsolatban álltak. Az I. Holdfény éjszakai félmaraton ötlete úgy adódott, hogy hallottak a kutyaterápiás program jótékony hatásairól, amelyet támogatandónak tartanak, mivel csakúgy, mint a futás egyik pozitív hozománya, a terápia is a hangulatjavításról szól. A júliusi futóversenyük része volt a karitatív kezdeményezés, melynek keretében minden futó a lefutott kilométerei után 21 forinttal támogatta a célt, miszerint a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában további kutyaterápiás foglalkozásokat tartanak. Közel nyolcszázan futottak azon az éjszakán Szeged város legszebb részein, 250 ezer forintnyi adomány gyűlt össze, amelyet most hivatalosan is átadtak az intézménynek.

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon főigazgatója, Kerepeczki Magdolna hírportálunknak kiemelte, örülnek a lehetőségnek. „Intézményünk fogyatékkal élők és pszichiátriai betegek intézménye. Az állat közelsége rendkívül sokat jelent lakóink számára. Néhány hónappal ezelőtt a Tappancs Állatvédő Alapítványtól tartottak foglalkozást nálunk egy vegyescsoportos foglalkozás keretében. Az adománynak köszönhetően az elkövetkező hónapokban, heti szinten megvalósuló programot nagyon várják a lakók, örömszerzési forrás a számukra. Itt élik le az életüket, mindennapjaikat is megszínesítheti az, hogy együtt várhatják a következő foglalkozást” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a főigazgató.

A tavaszi próbafoglalkozást a lakók pozitívan fogadták, egy órán keresztül mozogtak, feladatokat oldottak meg. „A kutya simogatása már önmagában pozitív energiaforrás, endorfint termel. Alapítványunk évek óta törekszik közelebb hozni az emberhez az állatokat. Azok a lakók vesznek részt, akik ezt szeretnék. Számukra a terápia vezetője egy feladatsorral készül minden alkalomra egy adott tematika mentén” – nyilatkozta hírportálunknak Szerencsés Tilla, a Tappancs Állatvédő Alapítvány kuratóriumi tagja, kiemelve, a programban résztvevőkről a legelején felállítanak egy általános jellemzést, majd a foglalkozássorozat végeztével az ápolók visszajelzései alapján tudnak konklúziót levonni. Elsősorban a résztvevők kedélyállapotának javulását várják.

no images were found

Előző sztori

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a 2018-as uniós költségvetés prioritásait

Következő sztori

Románia nem kifogásolja a magyarországi pártok erdélyi kampánytevékenységét