Nagyot esett a Jobbik, történelmi mélységben az MSZP

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriási fölénnyel vezet a Fidesz az ellenzéki pártok előtt, miközben az MSZP támogatottsági történelmi mélyponton van – derült ki a Medián legfrissebb felméréséből. A Simicska Lajos által felvásárolt Jobbik is öt százalékpontot vesztett az intézet júniusi felmérése óta – írta meg az Origo.

Az MSZP támogatottsága mélypontra süllyedt

25 év óta most először fordul elő, hogy a párt a választani tudó „biztos” szavazók körében nem éri el a 10 százalékot – derült ki a Medián legfrissebb felmérésből, amit a hvg.hu közölt.

Nőtt a Fidesz támogatottsága

Az Origo cikke alapján, a júniusi felmérés óta a Fidesz érdemben növelte támogatottságát. A teljes népesség 36 százalékát tudhatja maga mögött a kormánypárt. A választani tudó biztos szavazók körében 55 százalékon áll a kormánypárt.

Miközben a Jobbik támogatottsága a teljes népességen belül június óta alig változott, a választani tudó „biztos” szavazók körében – a szimpatizánsai szavazási kedvének csökkenése miatt – 21-ről 16 százalékra esett.

Előző sztori

Czerván: a tavalyinál várhatóan kevesebb kukorica terem az idén

Következő sztori

Áder: bővülhet az együttműködés Ausztrália és Magyarország között