Közélet

Molnár Zsolt: szó sincs felülről nyitott kvótáról, korlátlan számú menekült befogadásáról

Molnár Zsolt: szó sincs felülről nyitott kvótáról, korlátlan számú menekült befogadásáról

2017. szeptember 15., péntek
Molnár Zsolt: szó sincs felülről nyitott kvótáról, korlátlan számú menekült befogadásáról

A menekültválság csak összefogással oldható meg, a kormány nem teheti kockára a magyar nemzet sorsát, uniós tagságát azzal, hogy nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését - jelentette ki Molnár Zsolt (MSZP) országgyűlési képviselő pénteken Röszkén.

Az Országgyűlési nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a röszkei tranzitzónánál tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a magyar kormány kockára teszi a magyar nemzet sorsát, az ország európai uniós tagságát azzal, hogy nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését. A politikus közölte, a kormány állításával szemben szó sincs felülről nyitott kvótáról, korlátlan számú menekült befogadásáról. Magyarországnak csupán 1294 menekültügyi eljárást kellene lefolytatni. A szocialista képviselő felszólította a kormányt, hogy ne indítsa el "a nemzeti konzultációnak álcázott hazugságkampányt". Az erre szánt milliárdokat fordítsa inkább egészségügyre, oktatásra, a határon szolgálatot teljesítő rendőrök, katonák ellátásának javítására vagy humanitárius célokra. A határ védelméhez jól képzett szakemberekre van szükség - hangsúlyozta

Molnár Zsolt

. Hozzátette: ezért vissza kell állítani a határvédelem becsületét és finanszírozását. A képviselő többször is leszögezte, amíg a biztonsági helyzet ilyen, a kerítés állni fog, arra és a határ védelmére szükség van. Nincs olyan nemzetállam, amely maga meg tudná oldani a helyzetet, ez meghaladja Magyarország teherbírását és lehetőségeit. "Nincs európai megoldás nélkül európai határvédelem" - mondta. Molnár Zsolt kifejtette, elfogadhatatlan, hogy egyedül a magyar adófizetők állják a határvédelem költségeit, ugyanakkor az is, hogy a kormány utólag akarja az "átláthatatlan" számlát benyújtani. Ahogy az MSZP azt javasolta, előzetesen kellett volna megegyezni a közös schengeni határvédelemről - fűzte hozzá.

Fidesz: a kerítés lebontására készülnek a szocialisták?

A Fidesz szerint felmerül a kérdés, hogy már a kerítés lebontására készülnek-e a szocialisták. A Fidesz Molnár Zsolt szavaira reagálva közleményében azt írta: a szocialisták még most is letagadják a kvóta létezését, miközben az Európai Bíróság éppen most akarja ránk erőszakolni az első kvótát, az Európai Bizottság pedig bejelentette, hogy még ebben az évben javaslatot tesz az állandó áttelepítési mechanizmusra. "A kötelező kvóta, az állandó elosztás, az évi egymillió migráns befogadása és a kerítés lebontása mind a Soros-terv része" - hangsúlyozta a Fidesz. Kiemelték továbbá, hogy Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje "ígéretet tett arra, hogy a szocialisták lebontják a kerítést". Ezért - mint megjegyezték - "felmerül a kérdés, hogy ma már a kerítés lebontása előtti szemlét tartották a szocialisták?".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.