Közélet

Merkel kemény fellépést ígér az erőszakoskodó migránsokkal szemben

Merkel kemény fellépést ígér az erőszakoskodó migránsokkal szemben

2017. szeptember 14., csütörtök
Merkel kemény fellépést ígér az erőszakoskodó migránsokkal szemben

Kemény fellépést ígért Angela Merkel német kancellár a nőkkel erőszakoskodó bevándorlókkal szemben szerdán egy választási gyűlésen a bajorországi Rosenheimben, amelynek térségében a hatóságok szerint a napokban egy elutasított menedékkérő megtámadt egy nőt.

Az ügyet a gyűlésen a kancellár előtt felszólaló bajor gazdasági miniszter,

Ilse Aigner

hozta szóba, kiemelve, hogy a "tragikus esettel" a tartományi kormány is foglalkozott legutóbbi ülésén, és továbbra is azért küzd, hogy Bajorország maradjon a legbiztonságosabb német tartomány.

Angela Merkel

kiemelte: az ilyen "tragikus esetek arra ösztönöznek minket, hogy mindent, de mindent megtegyünk azért, hogy az embereknek megadjuk a biztonság érzetét és a biztonság valóságát". Ahol a büntetési tételek szigorítására van szükség, ott meg is lesz a szigorítás, hogy "segítsünk az áldozatoknak, és megvédjük őket a bűncselekményektől, és azért, hogy lehetőleg ne is legyenek áldozatok" - mondta a kancellár. A hét végén a Rosenheim melletti Riederingben a hatóságok gyanúja szerint egy 34 éves nigériai férfi rátámadt egy nőre, aki kocogott a helyi tó partján. A feltételezett elkövető elkezdett futni mellette, megszólította, majd a földre teperte és megpróbálta megerőszakolni. Az áldozat védekezett, és amikor a helyszínre érkezett egy másik futó, aki ismerte a nőt, a támadó elmenekült. Az elutasított menedékkérőt a közelben elfogták. A Bild című lap szerdai beszámolója szerint Bajorországban a bevándorlók által elkövetett nemi erőszak bűncselekmények száma az idei első fél évben 126-ra emelkedett az egy ével korábbi 66-ról, ami 90,2 százalékos növekedés. Az elkövetők valamennyi típusát együttvéve az esetek száma 685-re nőtt a 2016 első fél évében regisztrált 463-ról, ami 47,9 százalékos emelkedés. Az elkövetők 81,6 százaléka német volt, a bevándorlók aránya 18,4 százalékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.