Közélet

Mécs Imre jogvédő demokratának tartja Czeglédy Csabát

Mécs Imre jogvédő demokratának tartja Czeglédy Csabát

2017. szeptember 14., csütörtök
Mécs Imre jogvédő demokratának tartja Czeglédy Csabát

Kiállt a 3 milliárd forintot meghaladó költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba szombathelyi szocialista önkormányzati képviselő mellett Mécs Imre volt SZDSZ-es, majd MSZP-s politikus.

Mécs Imre

a csütörtök este a szombathelyi városháza előtt elmondott beszédében "jogvédő demokratának" nevezte

Czeglédy Csabát

, aki szavai szerint fontos közéleti tevékenységet folytat, "a civil társadalom küzdelmét támogatja a demokratikus jogállam visszaállításában", ügyvédként pedig eredményesen védi a civileket. Mint mondta, Czeglédy Csaba Szombathelyen is "a jog és a demokrácia védelmezője", aki ellen hajszát indított a hatalom, el akarja távolítani a közéletből. Állítása szerint ez volt a céljuk "a mondvacsinált hamis vádaknak", amiket szerinte semmivel sem bizonyítottak. Utalt arra, hogy Czeglédy Csabát két nappal az előtt az önkormányzati közgyűlés előtt tartóztatták le, amelyen állítólag egy helyi nagyszabású korrupciós ügyet feltárva akart felszólalni.

Szendrő-Németh Tamás

helyi ügyvéd, aki Czeglédy Csaba megbízásából kívánt szólni a közgyűlés aznapi ülésén, de Mécs Imréhez hasonlóan nem kapott szót, a városháza előtt összegyűlt 50-60 ember előtt úgy vélte, hogy a kormánypárti városvezetés "mondvacsinált indokokkal" akadályozta meg, hogy tolmácsolják Czeglédy Csaba álláspontját. "Nem követtem el bűncselekményt, és ennek ellenére úgy tűnik, hogy van, aki már vérbírót játszana, pedig az ártatlanság vélelme nem súlytalan jogi maszlag" - idézett Czeglédy Csabának a közgyűléshez írt leveléből.

Budai Gyula

fideszes országgyűlési képviselő korábban egy szintén Szombathelyen tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a baloldalnak választ kellene adnia arra, hogy miért "falaznak még mindig teljes mellszélességgel" Czeglédy Csabának, és felszólította az MSZP és a DK vezetőit arra, ha tudnak, nyilatkozzanak arról, került-e párjaik kasszájába a 3,5 milliárd forintból. A szombathelyi közgyűlés várhatóan zárt ülésen dönt arról a bizottsági javaslatról, hogy Czeglédy Csabát hívják vissza a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kht. felügyelőbizottságának elnöki posztjáról, mivel kényszerű távolmaradása miatt a bizottság működésképtelenné vált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.