Közélet

MÁV: a szakszervezet felfüggeszti a sztrájkot az utasellátónál

MÁV: a szakszervezet felfüggeszti a sztrájkot az utasellátónál

2017. szeptember 6., szerda
MÁV: a szakszervezet felfüggeszti a sztrájkot az utasellátónál

Felfüggeszti a MÁV-Start Zrt. Utasellátó Központját érintő sztrájkot a szakszervezet; a munkáltató és az érdekképviselet közötti egyeztetések a MÁV Zrt. irányítása mellett folytatódnak - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint

Halasi Zoltán

, a VDSzSz Szolidaritás elnöke Dávid Ilonához, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójához fordult a kialakult helyzet megnyugtató rendezése érdekében. A vasútvállalat és a szakszervezet vezetője egyetértett abban, hogy a vitás kérdésekre a tárgyalóasztalnál kell megoldást találni, ezért az egyeztetések folytatódnak. Halasi Zoltán a VDSzSz elnöke az MTI-nek megerősítette, a délutáni egyeztetésen bejelenti, hogy a tárgyalás idejére felfüggesztik a sztrájkot az utasellátónál. A VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet augusztus 29-én 8 órától 23 óráig sztrájkot hirdetett a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, a munkabeszüntetést többször is meghosszabbították. A munkavállalói érdekképviselet azt követeli, hogy a munkáltató álljon el létszámcsökkentési elképzeléseitől a MÁV-Start Utasellátó Központnál, és adjon magyarázatot arra, hogyan lett a korábban nyereséges vállalkozásból veszteséget termelő egység.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.