Labdarúgás: nem termett babér a Szekszárd ellen a Mórahalomnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem sikerült javítania a Szentlőrinc elleni botlást a Mórahalomnak, a homokhátiak ismét 2-0-s vereséget szenvedtek, ezúttal hazai pályán.

Azonos pontszámmal vághatott neki az ötödik fordulónak a Mórahalom VSE és a Szekszárd az NB III Közép csoportjában. Vojnic-Zelic Sasáék az előző fordulóban a Szentlőrinc vendégeként szenvedtek 2-0-s vereséget, így mindenképpen szerettek volna hazai pályán javítani. A Szekszárd Csongrád megyei heteket tartott, az előző fordulóban a Makóval ikszeltek hazai pályán. Jobban kezdte a találkozót a vendég gárda, Turi Tamás negyed óra elteltével vette be Krnács Richárd kapuját, de egyébként is elmondható, hogy az egész mérkőzésen sokkal lendületesebben futballozott a vendég gárda. Ezután sokáig nem esett újabb találat, s bár a hazaiak mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, csak nem akart megérkezni a mórahalmi találat. A szünetben kettőt is cserélt Vojnic-Zelic Sasa, de ez sem hozott változást a játékban. A mérkőzést Fejes Péter döntötte el, a 86. percben megszerezte a Szekszárd második gólját, amely így mindhárom pontot elvitte a homokhátságról. Magyar Györgyék az ebben a fordulóban a Makót verő Iváncsa ellen javíthatnak a következő körben.

NB III. Közép csoport 5. forduló

Mórahalom VSE – Szekszárdi UFC 0-2 (0-1)
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum. Vezette: Hanyecz Bence (Flinta Zoltán, Pogonyi Ferenc)
Mórahalom: Krnács – Lászik, Szücs, Puskás, Podonyi, Zsoldos, Bokányi, Magyar, Hrabovszki (Busa – a szünetben), Szalma (Zámbó – a szünetben), Fábián (Várda, 74’). Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
Szekszárd: Filipánics – Károly, Lékó, Márton, Arena, Kozics (Juhász M., 75’), Dallos, Bata (Preininger, 62’), Turi, Budai (Hegedűs, 75’), Fejes. Technikai vezető: Horváth Bálint.
Gól: Turi (16’), Fejes (85’)
Sárga lap: Zsoldos (90’) ill. Márton (43’), Kozics (59’).

Magyar György: „A játék minden elemében felülmúlt minket a Szekszárd, mind gyorsaságban, mind támadásban, mind védekezésben. Ma nagyon tompán és fáradtan játszottunk, nem tudtuk felvenni velük a versenyt, ők pedig megmutatták, hogyan kell jó és eredményes focit játszani. Ezzel együtt csak előre nézünk, ma viszont gratulálnunk kell az ellenfélnek, mert megérdemelten vitte el a három pontot.”

Előző sztori

Ismét nagy sikert aratott az Algyői Tisza-parti Party

Következő sztori

Csepreghy is kiállt a Korábban Érkeztem Alapítvány mellett + FOTÓK