Labdarúgás: kétgólos hátrányból állt fel az FK Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába vezetett 2-0-ra a Csongrád, ezúttal sem tudta 90 perc során legyőzni az FK Szegedet.

Azt követően, hogy szerdán a Magyar Kupa selejtezőjében találkozott a két együttes, pénteken este bajnokin fogadta a forduló előtt hibátlan mérleggel bíró Csongrádot az FK Szeged.

Felettébb bátor játékkal kezdődött a meccs, Imre Zoltán távoli lövése épphogy elkerülte a a vendégek kapuját, majd egy perccel később a Csongrád messzi kísérlete már eredményt hozott, Molnár Zsolt lőtte ki a bal alsót jó 25 méterről, így korán vezetett a tavalyi ezüstérmes. Mintegy negyed óra elteltével tért magához a kapott gól után az FK Szeged, de Dóra János nem tudta bepöckölni a labdát, majd hiába indult jó ritmusban a találkozó, leült a meccs, és főképp mezőnyjáték zajlott a pályán. Előnyét növelhette volna Szűcs Róbert együttese, azonban csak lesgólokig jutott a Csongrád – Rácz Dezső kapáslövését lehet, hogy sokáig mutatták volna, ha ez egy televíziós mérkőzésen esik meg – majd a félidő hajrájában előbb Dóra János csúsztatása, majd Imre Zoltán lövése jelentett veszélyt Oroszi Tibor kapujára, de maradt az egygólos vendég előny a szünetre.

A második félidőre kifutott a pályára az FK Szeged új igazolása, a Balástyától megszerzett Antal Richárd. Ugyanúgy kezdődött a második 45 perc, mint az első, ám Molnár Zsolt ekkor csak kapufáig jutott, nem sokkal később pedig két ziccert is hárítani tudott Győri Róbert. A diszkoszvetősök csapatkapitánya is megzörgette a keresztlécet, majd az adok-kapokból a Csongrád jött ki jobban ismét, mikor a jobb oldalvonal mellett teljesen üresen maradt Bagi István beadására érkezett a hosszún Juhász Sándor, akinek csak a fejét kellett beletennie a labdába, 0-2. A Csongrád játéka a sérüléssel bajlódó Rácz Dezső lecserélése után megváltozott, ezt kihasználva pedig egyre harapósabban támadott az FK Szeged, így a második vendég találatot követően négy perccel Dóra János addig forgott a tizenhatoson belül, amíg el tudta lőni a labdát – mi több, a bal alsóban kötött ki lövése, így még nem ért véget a meccs, 1-2. A csereként beállt Fodor Bálint, valamint Huszka Milán is lezárhatta volna a meccset, de kimaradtak a helyzeteik, mindez pedig két perccel a rendes játékidő letelte előtt vált igazán fontossá, amikor Hegyesi előtt adódott ziccer, miután nem tudott felszabadítani a csongrádi védelem, lövése azonban a kapufáról jött le, a kipattanót pedig Antal Richárd a léc alá vágta, ezzel kiegyenlített. A végén még a Csongrád utolsó erőit mozgósította, de a szívósan küzdő FK Szeged otthon tartott egy pontot. Így a két csapat szerdai kupameccse után a pénteki bajnoki is döntetlenre végződött, igaz, egészen más találkozó volt.

Ezzel az FK két ponttal áll három fordulót követően, a következő játéknapon pedig a Kiskundorozsma ellen péntek este törhet szezonbeli első sikerére, míg a Csongrád először vesztett pontot az idei kiírásban, ezt jövő héten a Zsombó ellen javíthatják.

Szeged, Felső-Tisza-parti stadion, műfű, 200 néző.
2017. szeptember 1., 19.00
FK 1899 Szeged
Csongrád TSE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Tihanyi Gábor * Asszisztens: Bozóki Rajmund, Samu László
2
2

Csongrád megyei I. osztály, 3. forduló

FK 1899 Szeged – Csongrád TSE 2 – 2 (0-1)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezette: Tihanyi Gábor (Bozóki Rajmund, Samu László).
FK Szeged: Győri – Heredea, Prontvai, Degovics, Zsilák M., Mannheim (Vass A., 50′), Imre, Csuka (Hegyesi, 65′), Szélpál (Antal R. – a szünetben), Lajkó, Dóra. Vezetőedző: Kiss Balázs.
Csongrád: Oroszi – Mészáros M., Bakos, Bagi, Bodor, Huszka, Nagy A. (Juhász S., 18′), Kiss-Kása, Borda, Molnár Zs. (Nagy Á., 75′), Rácz D. (Fodor, 63′) Vezetőedző: Szűcs Róbert.
Gól: Dóra J. (74′), Antal R. (88′) ill. Molnár Zs. (4′), Juhász (69′)
Sárga lap: Prontvai (72′).

Kiss Balázs: “Szerdán három 100%-os ziccerünk volt, és egy szabályos gólunkat fújták vissza lesnek. Ma végre az igazi arcát mutatta a csapat. Négy 40 éves játékosom van, szerda-péntek-szerda-szombat ritmusban játszunk, amatőr játékosként szenzációsan teljesítettek, nagyon büszke vagyok rájuk és a csapatra.”

Szűcs Róbert: “Nem tudjuk visszanézni, így el kell fogadjuk a játékvezető döntését, de 3-4 ígéretes helyzetünket és gólunkat is visszavonták az első félidőben. Nem szabad ugyanakkor erre fognunk, le kellett volna zárnunk a meccset 0-2 után, úgy gondoltuk, hogy már megvan a mérkőzés. Azt éreztem, hogy le akartuk tudni a meccset, így nem szabad hozzáállnunk. Nem hinném, hogy elfáradtunk volna, ezt a meccset fejben vesztettük el, vagyis egy vereséggel felérő döntetlent értünk el. Gratulálok az FK Szegednek!”

no images were found

Online közvetítésünk

Előző sztori

Labdarúgás: legyőzte a németeket az U21-es válogatott

Következő sztori

Riasztást adtak ki a Locky zsarolóvírus miatt