Sport

Labdarúgás: a Dorog ellen folytathatja jó sorozatát a Szeged-Grosics

Labdarúgás: a Dorog ellen folytathatja jó sorozatát a Szeged-Grosics

2017. szeptember 9., szombat
Labdarúgás: a Dorog ellen folytathatja jó sorozatát a Szeged-Grosics

A Szeged 2011-Grosics Akadémia négy bajnoki óta nem talált legyőzőre a Merkantil Bank Ligában. Supka Attiláék a Dorogot fogadják a bajnokság nyolcadik fordulójában.

Úgy fest, kezdi megtalálni az összhangot a csapattal

Supka Attila

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia nyáron kinevezett vezetőedzője. Azok után, hogy sima vereséget szenvedett a gárda a Békéscsabától és a Váctól, zsinórban négy mérkőzés óta nem talált legyőzőre, sőt az azóta lejátszott két hazai találkozóját egyaránt megnyerte: a Szolnokot 2-0-ra, a Budaörsöt 3-1-re verték. A jó sorozat elsősorban a csapat védekezésében keresendő,

Farkas Márkék

az elmúlt négy találkozón mindössze egy gólt kaptak, azt is tizenegyesből a Budaörs ellen, Budafokról és az előző fordulóban Nyíregyházáról is gólnélküli döntetlennel és egy ponttal térhetett haza a csapat. „Ahogy a meccs után is mondtam, egy nagyon kemény mérkőzést vívtunk Nyíregyházán egy nagyon jó csapat ellen, ahol megérdemelten szereztünk egy pontot. Nagyon sok párharcot kellett megvívni ezen a találkozón, védekezésben azt gondolom, hogy a feladatinak 90 százalékát jól végrehajtottuk, támadásban viszont talán nem játszottak olyan bátran a srácok, ahogy az azt megelőző fordulókban. A Dorog ellen fontos lesz, hogy a támadásainkat jobb százalékban fejezzük be, nyomást tudjunk helyezni az ellenfélre. Ha ezt sikerül végrehajtani, akkor folytatódhat a remek sorozatunk és újabb győzelmet arathatunk hazai pályán” – mondta el portálunk megkeresésére Supka Attila.

Online

Vasárnap 16:30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged 2011-Grosics Akadémia - Dorogi FC Merkantil Bank Liga találkozóról. Szurkoljon velünk!

A vasárnapi ellenfélről már koránt sem mondható el hogy jó formában lenne. A Dorog legutóbbi három mérkőzésén vereséget szenvedett. Azok után, hogy kisebb meglepetésre kiütötték a Nyíregyházát, kikaptak Gyirmóton, Soroksáron és hazai pályán az eddig remeklő újonc Kazincbarcika is legyőzte őket.

Schindler Szabolcs

együttese így hét forduló alatt mindössze egyszer örülhetett sikernek, a tavaly nagyon kellemetlen és stabil középcsapat jelenleg csupán a tabella 16. helyén tanyázik. „Ahogy nagyon sok NB II-es csapatnál, így a Dorognál is nagy változások történtek a keretben nyáron, nem álltak még össze. Ezzel együtt nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, hiszen nekik is megvannak azok a játékosaik, akik képesek eldönteni egy-egy találkozót. Ha ezeket a játékosokat megfelelően ki tudjuk vonni a játékból, akkor a Szolnok és a Budaörs után őket is legyőzhetjük hazai pályán” – tette hozzá a szegedi vezetőedző. A csapatok legutóbb áprilisban találkoztak bajnoki mérkőzésen, akkor Dorogon szakadt meg a Szeged-Grosics kilenc mérkőzésből álló veretlenségi sorozata. A hazaiak

Bor Dávid

góljával 1-0-ra nyertek az akkor még

Klausz László

által irányított Szeged ellen. A klubnál persze joggal bíznak abban, hogy a jelenlegi sorozatot most nem szakítja meg a Dorog, ezzel együtt is nehéz találkozó vár a csapatra vasárnap délután.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Nyíregyháza Spartacus FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0

Nyíregyháza, Városi Stadion, 2113 néző. Vezette: Oláh Gábor (Márkus Tamás, Punyi Gyula).

Nyíregyháza:

Megyeri G. – Fodor, Hinora, Kesztyűs (Csilus, 81′), Kelemen, Kártik, Holdampf (Dragóner, 76′), Pekár, Rezes (Gajdos, 91′), Rubus, Rudolf.

Vezetőedző:

Lucsánszky Tamás.

Szeged-Grosics:

Szántai – Horváth, Coroian, Farkas M., Causic, Nicorec (Germán – a szünetben), Pászka, Molnár J., Zabari, Zádori, Beke (Balázs, 65′).

Vezetőedző:

Supka Attila.

Dorogi FC – Kazincbarcikai SC 0–1 (0–0)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 500 néző. Vezette: Barna Gábor (Becséri Gergely, Kis Zoltán).

Dorog:

Vajda D. – Szalai A., Berkó, Bora, Németh Á., Csató, Szellák (Göblyös, 69’), Mészáros Á., Faragó T. (Vígh Á., 84’), Simon A. (Sitku, 78’), Szedlár.

Vezetőedző:

Schindler Szabolcs.

Kazincbarcika:

Somodi – Tóth Sz., Heil, Belényesi Cs., Lőrincz P. (Süttő, 86’), Kovács O. (Engel, 77’), Hegedűs D., Mikló, Takács P., Kristófi, Bene A. (Boros, 67’).

Vezetőedző:

Vitelki Zoltán.

Gól:

Boros (81’).

A csapatok legutóbbi találkozásakor (2017. április 9.)

Dorogi FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1–0 (1-0)

Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion, 500 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Iványi István, Kis Zoltán).

Dorog:

Zima – Kővári, Berkó, Bora, Csató, Tóth M. (Grabant, 70′), Medgyes (Szedlár, 81′), Mészáros Á., Bor, Tomás, Simon A. (Vígh, 87′).

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Szeged-Grosics:

Szántai – Horváth A. (Andorka, a szünetben), Mészáros M., Farkas, Achim, Coroian (Pászka, 75′), Jagodics, Germán, Zabari, Király, Zádori (Balogh, 70′).

Vezetőedző:

Klausz László.

Gól:

Bor (42′)

Sárga lap:

Kővágó (48′), Simon A. (61′) ill. Jagodics (57′), Balogh (72′)

A bajnokság állása

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójának teljes programja

Szeptember 10., vasárnap, 16.30

Kisvárda – Békéscsaba, Mosonmagyaróvár – Budafok, Szeged 2011-Grosics Akadémia – Dorog, Kazincbarcika – Soroksár.

17.00

MTK – Nyíregyháza Spartacus.

18.00

Csákvár – Gyirmót, Siófok – Cegléd, Zalaegerszeg – Vác, ETO FC Győr – Szolnok, Sopron – Budaörs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.