Labdarúgás: a Dabas ellen javítana a HFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NB III Közép csoportjának 4. fordulójára készül a Hódmezővásárhelyi FC. Szilágyi Norberték az FC Dabas ellen javítanák ki a mórahalmi csorbát.

Az előző fordulóban második Csongrád megyei rangadóját vívta az NB III-ban szereplő Hódmezővásárhelyi FC. A mórahalmi túra, azonban távolról sem a tervek szerint alakult a kék-sárgák számára. Egy gyorsan bekapott gól pecsételte meg a csapat sorsát, végül pedig a hazaiak sima győzelmet arattak.

„Már a mérkőzés elején gyorsan gólt kaptunk, ahogy a Makó ellen is. Nekünk ez szokatlan helyzet, mivel a tavalyi szezon során erre nem igazán volt példa. A gól után sikerült egy-két lehetőséget kialakítanunk, ezeket viszont nem tudtuk értékesíteni. A második félidőben megpróbáltunk legalább kiegyenlíteni, de a Mórahalom szervezetten védekezett, ezért komolyabb helyzetig sem jutottunk. Sajnos a meccs végére teljesen szétestünk.” – foglalta össze a találkozót Pataki Zsolt.

A hétvégén újabb erőpróba vár a Vásárhelyre, hazai közönség előtt az FC Dabas csapatát fogadják a fiúk.
A dabasaik számára sem a tervek szerint kezdődött a szezon, az eddigi három fordulóban egyetlen pontot gyűjtöttük. A Honvéd II-vel ikszeltek, de aztán a Paks II és az újonc Vecsés is verte őket. A gárda igyekezet erősíteni a nyáron, ide igazolt például a Mórahalom csatára Dalibor Crkvenjakov is.

A felek az előző kiírásban mindkét meccsen döntetlent játszottak. Az augusztusi meccsen Vásárhelyen végeztek 1-1-re (Szabó Dávid, illetve Zsolnai Róbert voltak a gólszerzők), míg Dabason gól nélkül meccset láthatott a közönség.

„Most csak a hétvégi meccsel kell foglalkozni. Úgy tudom, sok játékost igazolt a Dabas, csalóka, hogy csak egy pontot szereztek. Úgy gondolom, nem rossz csapat, de hazai pályán csak győzelmet tudok elképzelni. Ha egységesen mindenki hozzáteszi, amit tud, agresszívan-fegyelmezetten játszunk, nem kérdés, hogy győzni fogunk. Egy hazai siker nagyon jót tenne nekünk, amire szükségünk is lenne a SZEOL meccs előtt.” – nyilatkozta Szilágyi Norbert.

A találkozót szeptember 2-án, szombaton 17:30-tól rendezik a vásárhelyi városi stadionban.

Forrás: hfc1912.hu

Előző sztori

Palkovics: ebben a tanévben mindenki a feladatára koncentrálhat

Következő sztori

Labdarúgás: néhány hét után távozik a Szeged-Grosics nyári szerzeménye